Raskol u DCG: Koprivica i Martinović u Vladi glasaju suprotno od Bečića, pristupaju Pokretu Evropa sad

post-img Foto: Demokratska Crna Gora
R.B. 05.04.2024. 13:47

Da je raskol u Demokratama sve bliži, potvrđuje i činjenica da su potpredsjednik Vlade Momo Koprivica i ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović na jučerašnjoj sjednici glasali suprotno od predsjednika svoje stranke Alekse Bečića i ostalih ministara iz njihovih redova.

Kako portal Infomonte ekskluzivno saznaje, na jučerašnjoj sjednici Koprivica i Martinović, tokom tačke dnevnog reda u vezi zakupa plaža, imali su suprotno mišljenje od Bečića, ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, ministra odbrane Dragana Krapovića i ministarke kulture Tamare Vujović.

Naime, Janko Odović, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, predložio je petogodišnji plan privremenih objekata i aneksiranje svih postojećih ugovora zakupaca plaža.

Bečićevoj strani Demokrata bio je prihvatljiv plan aneksiranja ugovora, ali ne i novi petogodišnji plan privremenih objekata. Sa druge strane, Koprivica i Martinović svoje stavove i u krajnjem glasanje, podudarili su sa Milojkom Spajićem i Pokretom Evropa sad.

Da je približavanje Koprivice i Martinovića PES-u sve izvjesnije, potvrdila je situacija prilikom svađe Bečića i Šaranovića sa premijerom Milojkom Spajićem i ministrom pravde Andrejem Milovićem tokom izbora vršioca dužnosti direktora Uprave policije Aleksandra Radovića.

Koprivica i Martinović tada nijesu stali na stranu svojih partijskih kolega, već su zaprijetili da će ostati u Vladi ukoliko se vrh Demokrata odluči da napusti izvršnu vlast.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku