Raskol u Demokratama: Koprivica i Martinović osnivaju Progres?

post-img
Izvor: Adria TV 14.06.2024. 16:47

Nekoliko funkcionera Demokratske Crne Gore, prema nezvaničnim informacijama ADRIA Televizije, moglo bi u narednom periodu da napusti partiju Alekse Bečića i osnuje novu stranku, čiji je radni naziv “Progres”.

Riječ je o funkcionerima Momu Koprivici, Vladimiru Martinoviću, Nikoli Rovčaninu i još nekoliko njih koji se već mjesecima smatraju kao posebna frakcija unutar ove partije, distancirajući se od politike koju vodi Aleksa Bečić.

Prema našim informacijama, inicijatori za osnivanje nove partije obavili su više razgovora sa predstavnicima nekih drugih političkih partija na temu mogućnosti zajedničkog političkog djelovanja.

Naša televizija poslala je poruke generalnom sekretaru demokrata Borisu Bogdanoviću, kao i Momu Koprivici i Vladimiru Martinoviću, ali odgovor do objavljivanja ovog teksta nijesmo dobili.

Demokratska Crna Gora osnovana je 2015. godine nakon raskola u Socijalističkoj narodnoj partiji.

U međuvremenu potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, Momo Koprivica, demantovao je pisanje portala “Adria” da on i ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, planiraju da napuste Demokratsku Crnu Goru i osnuju svoju političku partiju.

– U potpunosti su netačni i zlonamjerni navodi portala Adria da osnivam politički subjekt koji će nositi naziv ‘Progres’- napisao je Koprivica na društvenoj mreži X.

– Senzacionalistički naslovi, nažalost, podižu čitanost, ali nikako ne doprinose podizanju standarda profesionalnog novinarstva – dodao je.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku