Raspad članice Evropskog saveza: Dvanaest funkcionera napustilo brod koji tone

post-img Foto: Evropski savez
autor-img 24KROZ7 02.09.2024. 10:23

Dvanaest funkcionera Liberalne partije Crne Gore (LPCG) podnIJelo je neopozive ostavke na sve funkcije u stranci i istupilo iz članstva zbog neslaganja sa potezima rukovodstva, koje, kako navode, zanemaruje interese partije. Ovaj potez dodatno produbljuje krizu unutar LPCG.

Saopštenje dostavljeno medijima potpisuju Jovana Drobnjak, odbornica LPCG u Skupštini Glavnog grada, zajedno sa Jovanom Rabrenovićem, Jovom Rabrenovićem, Vladimirom Brnovićem, Snežanom Lakić, Ankom Boljević, Veliborom Šabanom, Veskom Roganovićem, Jovanom Došljak, Suzanom Vukotić, Borisom Sredanovićem i Draganom F. Perkovićem. Oni su istakli da su odluku donIJeli nakon dužeg razmišljanja, ali bez kolebanja.

– Ovu odluku donosimo nakon dužeg razmišljanja, ali bez kolebanja. Mi dolje potpisani osnivači Liberalne partije, sadašnji i bivši odbornici u gradskom parlamentu, članovi Glavnog odbora i Odbora Glavnog grada od osnivanja partije, već 20 godina, ulažemo svu svoju energiju u razvoj i rast liberala ne štedeći se nikad i ne povlačeći se pred problemima. Međutim, danas Liberalna partija više nije ona partija koju smo gradili i za čiji smo interes ulagali svoj politički život, danas je ona postala suprotnost svemu što je krasilo liberale kroz 34 godine liberalnog pokreta u Crnoj Gori – navodi se u njihovom saopštenju.

Oni su posebno naglasili da ne mogu prihvatiti “rušenje principa i trule kompromise” koji, po njihovim rIJečima, trenutno dominiraju unutar partije. Istakli su da su njihovi pokušaji da ukažu na ove probleme ostali neuspJešni.

– Duboko se ne slažemo s potezima rukovodstva partije koje je zanemarilo interese partije, i pored brojnih pokušaja da ukažemo na njih kako bi se zaustavio pogrešan kurs partije, nažalost nijesmo u tome uspjeli – naveli su.

Potpisnici su poručili da imaju dovoljno energije i želje da očuvaju ideju liberala u izvornom obliku i da će u tom pravcu usmJeriti dalji politički angažman. U završnom dIJelu saopštenja, izrazili su želje za sreću kolegama koji ostaju u stranci, uz nadu da će politika za njih biti sredstvo za izgradnju boljeg i humanijeg društva, a ne samo alat za obezbJeđenje egzistencije.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada se Liberalna partija suočava s velikim izazovima, kako unutarstranačkim, tako i na političkoj sceni Crne Gore, što može dodatno uzdrmati njen položaj u narednom periodu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku