Rasprava na sjednici Vlade: Demokrate protiv Odovićevih predloga

post-img Sjednica Vlade CG Foto: Vlada
N.A. 05.04.2024. 10:33

Predlog ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića da Vlada usvoji novi petogodišnji Program privremenih objekata za period od ove do 2028. godine sa novim lokacijama, te da se novih 16 plaža ponudi na tenderu, a da se aneksiraju svi dosadašnji ugovori do kraja ove godine, juče nije prošao na sjednici Vlade saznaju “Vijesti”.

Kako prenosi portal Vijesti, izvori su ispričali da su se Odovićevom predlogu suprotstavili potpredsjednici Vlade Aleksa Bečić i Nik Đeljošaj, koji je na sjednici kazao da ovi dokumenti nijesu prošli ni Vladinu Komisiju za ekonomska pitanja i finansijski sistem. Osim navedenog, izvori navode i da  je stav ministara iz redova Demokrata  da se svi postojeći ugovori aneksiraju, da nema novih privremenih lokacija, niti novih plaža.

Odović je predložio Vladi da se usvoji Program privremenih objekata za period od 2024. do 2028, koji je pripremilo Morsko dobro, a po kome je u odnosu na minuli petogodišnji, koji je istekao krajem prošle godine za 18 lokacija više i uglavnom povećanje se odnosi na područje Tivta.

Vlada je juče otkazala konferenciju za medije na kojoj je trebalo da govori Odović, jer je na sjednici odložena rasprava o zakupu crnogorskih kupališta.

To je novinarima koji su juče u zgradi Vlade čekali pres saopšteno iz PR službe vlade.

Vijesti

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku