Šahman: Novi bošnjački pokret spreman za samostalni nastup na izborima u Gusinju

post-img Foto: Milica Kapa
Izvor: RTCG 31.07.2024. 11:41

Na press konferenciji održanoj danas, novoformirani Bošnjački pokret, koji čine bivši funkcioneri Bošnjačke stranke (BS) Sead Šahman i Bejto Šahmanović, najavili su svoj samostalan nastup na predstojećim izborima u Gusinju 15. septembra. Ovaj potez označava značajan korak u njihovom političkom angažmanu, dok su izbori u Podgorici istovremeno predstavljaju veliki izazov za njihov politički program.

Šahman je na konferenciji naglasio da će njihov fokus biti na interesima bošnjačkog naroda, uz poseban akcenat na ulogu dijaspore. On je istakao da trenutno prisustvo dijaspore u Crnoj Gori doprinosi jačanju njihove političke borbe, te da je današnji angažman odgovor na percepciju da interesi bošnjačkog naroda nisu adekvatno zastupljeni.

– Naš cilj je da osiguramo da interes bošnjačkog naroda bude bolje artikulisan. Želimo da budemo u službi našeg naroda i da doprinosimo razvoju Crne Gore kao multietničke zajednice u kojoj će svi građani imati ravnopravan status – izjavio je Šahman.

Govoreći o aktuelnim političkim pitanjima, Šahman je kritikovao rekonstrukciju Vlade, nazivajući je kapljicom koja je prelila čašu nezadovoljstva. On je naglasio da novoformirani resori ne bi smjeli biti izjednačeni sa interesima bošnjačkog naroda.

Sa druge strane, Šahmanović je izrazio protivljenje aktuelnoj vladi predvođenoj Andrijom Mandićem, opisavši je kao populističku i nacionalističku.

– Ova vlada vodi ka nestanku građanske Crne Gore. Mi ćemo ostati dosljedni svojim principima i pružiti otpor vladi Andrije Mandića – rekao je Šahmanović.

Šahman je na kraju dodao da Bošnjaci imaju samo jednu državu, a to je Crna Gora, te da će njihov pokret nastaviti da se bori za prava i interese svih građana.

Bivši funkcioneri Bošnjačke stranke formiraju novi politički pokret

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku