Šahman optužio Ibrahimovića za izdaju i političku korupciju

post-img foto: Sead Šahman
autor-img 24kroz7 23.07.2024. 17:34

Bivši visoki funkcioner Bošnjačke stranke (BS) i član Bošnjačkog vijeća, Sead Šahman, u objavi na svom Fejsbuk profilu optužio je lidera BS Ervina Ibrahimovića za izdaju bošnjačko-muslimanskog naroda u Crnoj Gori.

U svom postu, Šahman je izrazio duboko neslaganje s odlukom Bošnjačke stranke da uđe u rekonstruisanu Vladu Crne Gore, koju je nazvao “najglomaznijom vladom ikada”, sa preko 30 članova.

-Bošnjačka stranka dobija političke mrvice sa stola u vidu izmišljenih, novoformiranih i iscjekanih resora, gazeći principe i politički moral – napisao je Šahman, kritikujući način na koji je Ibrahimović privatizovao stranku i drastično promijenio njenu političku orbitu.

Šahman je dodatno istaknuo da je Ibrahimović iskoristio svoj uticaj kako bi svoju kćerku, nedavno zaposleno lice, postavio na diplomatsku poziciju: “Samozvani ‘lider jednog naroda’ danas se inaugurira za šefa resora vanjskih poslova kako bi se nedavno zaposlena kćerka ostvarila u nekoj od brojnih diplomatsko-konzularnih misija širom svijeta”.

U svojoj objavi, Šahman nije štedio ni predsjednika Stranke demokratske akcije BiH, Bakira Izetbegovića, optužujući ga za miješanje u unutrašnje poslove Crne Gore i podršku Ibrahimovićevoj odluci da Bošnjačku stranku uvede u koaliciju s negatorima genocida u Srebrenici.

-Žalosti me činjenica da se Bakir Izetbegović jutros direktno umiješao u unutrašnje stvari crnogorske političke realnosti, dajući podršku odluci privatnog lica E.I. – napisao je Šahman, podsjećajući Izetbegovića da je Crna Gora po svom Ustavu građanska država.

Šahman je dodatno pojasnio kompleksnu političku situaciju u BiH, naglašavajući da je formiranje koalicija tamo “uslov svih uslova” zbog specifičnog ustavnog uređenja, dok je u Crnoj Gori situacija drugačija.

-Sada konačno i finalno ‘Srebrenica nije kamen spoticanja’ za ulazak u Vladu – zaključio je Šahman, apelujući na potrebu za političkom alternativom koja će brinuti o interesima bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, a ne o interesima pojedinaca: “Bošnjačkom narodu u Crnoj Gori je potrebna politička alternativa”.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku