Savjetnik Moma Koprivice Hermin Šabotić podnio ostavku

post-img Hermin Šabotić – Foto: Vlada Crne Gore
24kroz7 19.06.2024. 08:28

Hermin Šabotić, savjetnik potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Moma Koprivice, nedavno je odlučio da stavi tačku na svoj angažman u Vladi. Njegova ostavka je rezultat internih promjena i događaja koji su doveli do značajnih preokreta na političkoj slici Crne Gore.

U skladu sa članom 16 stav 4 Uredbe o Vladi Crne Gore, potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju je podnio formalni predlog Vladi Crne Gore da se mandat Herminu Šabotiću okonča do 6. juna 2024. godine, zbog njegove nedavne ostavke. Ova odluka je rezultat pažljive procjene situacije i potrebe za promjenama u timu koji je zadužen za ključna pitanja političkog sistema, pravosuđa i borbe protiv korupcije u zemlji.

Važno je istaći da mandat savjetnika potpredsjednika Vlade prestaje u slučaju prestanka mandata potpredsjednika Vlade, ostavke ili razrješenja. Hermin Šabotić je imenovan na poziciju savjetnika potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Rješenjem Vlade od 16. novembra 2023. godine. Međutim, 5. juna ove godine, Šabotić je uputio zahtjev potpredsjedniku Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju za prestanak svog mandata zbog ostavke u skladu sa relevantnom uredbom.

Nakon prihvatanja Šabotićevog zahtjeva, Vlada je donijela rješenje o prestanku njegovog mandata, te je odlučeno da njegova služba završi do 6. juna 2024. godine. Ova promjena u timu Vlade otvara prostor za novo imenovanje  u oblastima političkog sistema, pravosuđa i borbe protiv korupcije u Crnoj Gori.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku