Šćekić: Vratit ćemo SNP na pravi put i ojačati jedinstvo partije

post-img Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Dado Šćekić
Izvor: Dan 19.09.2024. 09:52

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Dado Šćekić najavio je svoju kandidaturu za predsjednika partije i istakao da će se posvetiti vraćanju SNP-a na put na kojem je nekada bio. U razgovoru za “Dan”, Šćekić je odbacio navode o mogućem osnivanju nove stranke, naglašavajući da je njegova jedina ambicija da ojača jedinstvo i stabilnost postojeće partije.

– Ne planiram osnivanje nove stranke. Naprotiv, moj cilj je da se kandidujem za predsjednika SNP-a i da radim na vraćanju partije na put razvoja i napretka – rekao je Šćekić. On je naglasio da su spekulacije o njegovom odlasku iz SNP-a neosnovane i da su proizašle iz pokušaja da se destabilizuje rad partije.

Šćekić je ocijenio da su te vijesti “ciljno plasirane” u trenutku kada se sve više govori o Kongresu partije i izboru novog predsjednika. Prema njegovim riječima, trenutni problemi unutar SNP-a su rezultat lošeg upravljanja i previše bliskih odnosa sa određenim političkim subjektima, što nije dobro ni za partiju ni za Crnu Goru.

Kao ministar sporta i mladih u prethodnoj Vladi, Šćekić je istakao da će njegov cilj biti da poboljša kvalitet SNP-a i time doprinese kvalitetnijem radu crnogorske Vlade. On je istakao važnost održavanja jedinstva unutar partije, napominjući da ne smije doći do podjela koje bi mogle ugroziti njen integritet.

Odluka o odlaganju sjednice Glavnog odbora, zbog nedostatka kvoruma, također je bila tema razgovora. Šćekić je naglasio da nije bilo prethodnih slučajeva gdje nije bilo kvoruma i da je neophodno održati jedinstvo unutar partije kako bi se spriječile daljnje komplikacije.

Šćekić je također komentarisao mogućnost promjene Statuta partije, navodeći da nije bio upoznat sa takvim prijedlozima i da smatra da bi takvi potezi mogli dodatno pogoršati situaciju unutar partije.

Zaključno, Šćekić je pozvao sve članove SNP-a da se udruže, vode dijalog i donose odluke koje će ojačati partiju i vratiti je na staze na kojima je nekada bila.

– SNP zaslužuje bolje i svi trebamo raditi na očuvanju njenog jedinstva – poručio je on.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku