SDP Nikšić: Umjesto šturih saopštenja Demokrate da uskrate podršku predsjedniku Opštine Nikšić

post-img Foto Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore – SDP
autor-img 24kroz7 24.06.2024. 13:44

Opštinski odbor SDP-a Nikšić oštro je kritikovao fašisoidno djelovanje predsjednika Opštine Marka Kovačevića, čiji je govor povodom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu uznemirio građansku i demokratsku javnost. SDP je pozvao Demokrate da se jasno distanciraju od Kovačevića i povuku podršku njegovom destruktivnom djelovanju, koje šteti ugledu i vrijednostima Nikšića.

– U nastojanju da se ogradite od fašisoidnog djelovanja predsjednika Opštine Nikšić čiji je govor povodom obilježavanja 166 godina od slavne bitke na Grahovcu, uznemirio cjelokupnu građansku i demokratsku javnost budite konkretni i jasni u svom stavu. Vaša deklarativna osuda ne znači gotovo ništa ukoliko mu i dalje omogućavate da sa pozicije prvog čovjeka Opštine nastavlja da sije mržnju i promoviše fašisoidne ideje, na čemu bi mu i njegov mentor Andrija Mandić, mogao pozavidjeti -navodi se u saopštenju Opštinskog odbor SDP-a Nikšić.

Zagovorniku mržnje, podjela i raspirivaču šovinizma treba poslati jasnu poruku da svoje savove djeli sa ” bratijom” iz NSD-a, a ne ruši vrjednosti građanskog, antifašističkog i slobodarskog Nikšića. Ukoliko ne podržite njegovu smjenu postajete saučesnici koji zbog sitnih privilegija i partiskih interesa štite njegovu poziciju a time i njegove proklamovane ciljeve.

Marko Kovačević je pokazao mračnu stranu ličnosti za koju smo mislili da nije svojstvena mladim ljudima čak i ako pripadaju partiji čiji pojedinci promovišu ekstremni nacionalizam i tuđe interese na štetu vlastite države.

Kao javni funkcioner predsjednik Opštine je dužan voditi računa kako se obraća u javnim istupima jer predstavlja sve građane, a ne samo one koji djele njegova uvjerenja.

Oni poručuju da Nikšić ne smije biti prepoznat po govoru mržnje i prjetnjama koje dolaze od prvog čovjeka grada prema svima koji se ne uklapaju u njegov etničko-vjerski obrazac i ideološku matricu. Gospodo iz Demokrata poslednji je trenutak da se distancirate od predsjednika Opštine, čije javno djelovanje nanosi dugoročnu štetu ugledu i vrjednostima koje ponosno baštini naš grad. Ako držite do javno proklamovanih principa nemate racionalnog opravdanja da glasovima vaših odbornika omogućite nastavak štetnog i destruktivno djelovanje predsjednika Opštine koje postaje učestalo.

– Smognite hrabrosti i povucite podršku Kovačeviću, pokažite da zaklinjanje u građanske i evropske vrjednosti nije samo predizborna farsa. Ili vam je čuvanje fotelja i naplata podrške kroz uslovljanje za nova uhljebljenja vaših partisku drugova jedini princip – zaključuju iz SDP-a.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku