Nastavlja se raspad PES-a: Šef Kluba odbornika PES-a Pljevlja Milomir Drobnjak podnio ostavku i istupio iz stranke

post-img Milomir Drobnjak, šef kluba odbornika Pokreta EVROPA SAD (PES) Foto: RTV Pljevlja
RTV pljevlja 29.08.2024. 14:23

Milomir Drobnjak, šef kluba odbornika Pokreta EVROPA SAD (PES) u Skupštini opštine Pljevlja,  podnio ostavku na članstvo u Inicijalnom Odboru PES-a i istupio iz stranke. U zvaničnom saopštenju, Drobnjak je naveo da se povlači iz PES-a zbog neslaganja sa trenutnim stanjem u stranci i neprihvatanja načina funkcionisanja u Pljevljima, prenosi RTV Pljevlja.

Drobnjak je objasnio da je, kao neko ko se tokom čitavog života zalagao za zakonitost i poštovanje procedura, smatrao neprihvatljivim trenutni rad Inicijalnog Odbora PES-a u Pljevljima. Kako je rekao, uprkos trajanju od tri godine, PES u Pljevljima još uvek nije formirao Organizacioni Odbor (OO), a odluke koje donosi Inicijalni Odbor često se ne poštuju, dok se ključne odluke donose mimo zvaničnih organa.

– Kao neko ko je uvek vjerovao u važnost programskih ciljeva PES-a za razvoj ove sredine, kao što su izgradnja brze saobraćajnice i prosječna zarada od 1000 eura, želim uspjeh PES-u u budućem političkom radu – rekao je Drobnjak.

On je dodao da će u buduće djelovati kao nezavisni odbornik u Skupštini opštine Pljevlja, o čemu će blagovremeno obavijestiti predsjednicu Skupštine.

Ova odluka predstavlja značajan preokret u lokalnoj političkoj sceni i postavlja pitanja o budućnosti PES-a u ovom dijelu Crne Gore. Očekuje se da će odlazak Milomira Drobnjaka imati uticaj na političke dinamike u Pljevljima i moguće promjene u lokalnoj vlasti.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku