SEP: Nova Vlada u službi partijskih interesa, očekuje nas nekontrolisano trošenje državnog novca

post-img Foto: SEP
autor-img 24kroz7 24.07.2024. 14:54

Stranka evropskog progresa ocijenila je da se rekonstruisana 44. Vlada Crne Gore „nije konstituisala na programskim ciljevima od javnog interesa već isključivo na partijskim i ličnim interesima“.

U saopštenju, koje je objavljeno nakon formiranja nove Vlade, navode da će ta Vlada nastaviti da devastira institucije, podriva državne interese i demokratiju.

– Novom strukturom Vlade od tridesetak resora, dva puta više državnih sekretara, tri puta više direktora direktorata, duplo više službenih automobila… će se nastaviti nekontrolisano trošenje državnog novca i urušavanje javnih finansija. Očekuje Vas novo povećanje cijena, rast inflacije i vjerovatno nijedan razvojni projekat – piše u saopštenju Stranke evropskog progresa.

Predstavnici ove stranke ističu da svaki politički subjekt sam odlučuje koga će izabrati za partnera, kakvu Vladu želi i na kojim vrijednostima će ta Vlada počivati. Međutim, kritički se osvrću na sastav nove Vlade.

– Ovu Vladu pretežno čine politički subjekti koji negiraju genocid, štite i veličaju ratne zločince, najavljuju pohode na susjedne nam države i vrše agresivnu reviziju naše antifašističke prošlosti i slobodarske tradicije. Ovakva Vlada i ono što ona nudi još jednom nas učvršćuje u stavu da je našoj političkoj sceni neophodna Stranka evropskog progresa, koja će sa ostalim građanskim i evropskim snagama dati Crnoj Gori priliku da se oporavi, a njenim građanima nadu da ćemo imati bolju državu i društvo od ovog koje živimo danas – zaključuje se u saopštenju.

Stranka evropskog progresa apeluje na građane da prepoznaju važnost borbe za očuvanje demokratskih vrijednosti i institucija, te da podrže političke opcije koje nude stabilnost i prosperitet Crnoj Gori.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku