SEP predao listu za izbore u Podgorici: Vrijeme je za red

post-img Ilija Mugoša – Foto: SEP
autor-img 24KROZ7 24.08.2024. 11:26

Stranka evropskog progresa (SEP) je predala svoju listu kandidata za predstojeće lokalne izbore u Podgorici, koji će se održati 29. septembra.

Kao nosilac liste “Vrijeme je za red” istaknut je Ilija Mugoša, mladi i perspektivni ekonomista sa bogatim profesionalnim iskustvom, koji već sada zauzima važno mjesto u političkom i društvenom životu Crne Gore.

Predsjednik SEP-a Duško Marković, izrazio je veliko zadovoljstvo izborom Mugoše za nosioca liste, ističući njegove kvalitete kao mladog, obrazovanog i perspektivnog stručnjaka, ali i kao uglednog sportistu koji već uživa značajno poštovanje među građanima. Marković je naglasio da je upravo Mugoša personifikacija budućnosti Podgorice i Crne Gore, te da njegova kandidatura predstavlja savršeni balans između mladosti i iskustva, što je, prema njegovim riječima, ključ za uspjeh.

– Naša lista je sinergija mladih i iskusnih pojedinaca. Mladost donosi novu energiju i bolje razumije ono što se dešava u našem društvu, dok iskustvo pruža stabilnost i mudrost u donošenju odluka. Upravo zbog toga vjerujemo da je ovo ponuda koja odgovara svim građanima Podgorice. Naš cilj je da Podgoricu učinimo gradom koji će adekvatno odgovoriti na potrebe svih njenih stanovnika. Nažalost, svjedoci smo da današnjom Podgoricom vlada nered i javašluk. Vrijeme je za promjenu, vrijeme je za red – istakao je Marković.

Ilija Mugoša, nosilac liste, izrazio je zahvalnost na ukazanom povjerenju i istakao da je predvoditi listu SEP-a velika čast i odgovornost.

– Svi smo svjesni da je Crnoj Gori potrebna promjena, i zato sam ponosan što nam je, samo dva mjeseca nakon osnivanja stranke, ukazana prilika da se samostalno predstavimo na ovim izborima. Podržan sam od strane iskusnih, kvalitetnih ljudi sa integritetom, i zajedno ćemo kreirati jednu pristojnu političku alternativu –  rekao je Mugoša.

Kako je sinoć saopšteno iz SEP-a, Mugoša je 36-godišnji magistar ekonomskih nauka i doktorand na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis. Trenutno je zaposlen kao programski direktor i direktor istraživanja u Centru za finansije. Njegova karijera uključuje rad u Kabinetu predsjednika Vlade Crne Gore kao savjetnik, kao i u sistemu Ujedinjenih nacija, gdje je predstavljao Agenciju Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj (UNIDO). Tokom svog angažmana u UNIDO-u, Mugoša je upravljao projektima ukupne vrijednosti veće od tri miliona eura. Pored toga, od 2015. godine predaje na Fakultetu za porodični biznis i menadžment, na predmetu Međunarodne finansijske institucije i biznis. Usavršavao se na prestižnim institucijama kao što su Eurostat i univerziteti u Francuskoj, Belgiji i Kanadi.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku