Skandal Spajića: Kasnio na sastanak sa bugarskim predsjednikom, Radev napustio zgradu Vlade

post-img foto: dan.co.me
Izvor: Dan 17.06.2024. 18:08

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić nije se pojavio na sastanak sa bugarskim predsjednikom Rumenom Radevim, koji se nalazi u zvaničnoj prijateljskoj posjeti Crnoj Gori, što je veliki diplomatski skandal, saznaje nezvanično portal “Dana” iz više diplomatskih izvora.

Prema nezvaničnim informacijama sastanak je bio planiran za 17 časova i predsjednik Radev je došao na vrijeme. Čekao je deset minuta da se pojavi premijer Spajić i onda napustio zgradu Vlade.

Predsjednik Bugarske, koja je članica Evropske unije, došao je sinoć u Crnu Goru i prema protokolu na aerodromu ga je uz državne počasti dočekao zamjenik predsjednika Vlade Aleksa Bečić. Radev je, prema planu, jutros boravio na Cetinju gdje je razgovarao sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a nakon susreta su imali zajedničku konferenciju za novinare. Radev je nakon toga stigao ponovo u Podgoricu gdje ga je sačekao predsjednik Skupštine Andrija Mandić. Mandić je za predsjednika Bugarske organizovao svečani ručak kojem su prisustvovali i poslanici parlamenta članovi kluba crnogorsko – bugarskog prijateljstva.

Za 17 časova bio je planiran susret Radeva i Spajića, ali do njega, izgleda, nije došlo.

Radev večeras treba da bude na svečanoj večeri koju njemu u čast organizuje predsjednik Milatović.

Iz Vlade i Spajićevog kabineta nisu htjeli ni da demantuju ni da potvrde da je došlo do ove situacije već su saopštili da će se oglasiti saopštenjem za javnost.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku