Skupština: Odložena sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu

post-img Foto: Luka Zeković
autor-img 24kroz7 23.06.2024. 14:42

Sjednica skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj je trebalo da se organizuje kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, na temu – Imenovanje v.d. direktora Uprave policije i posljedice na sistem bezbjednosti u Crnoj Gori.

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu je u martu mjesecu jednoglasno prihvatio inicijativu koju su u skupštinsku proceduru predali poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković i Nikola Janović, Građanskog pokreta URA Filip Adžić, Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević i posebnog kluba Jevrosima Pejović.

Inicijativom je predviđeno da se organizuje kontrolno saslušanje premijera Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića povodom imenovanja vršioca dužnosti (v.d.) direktora Uprave policije, i tom prilikom je predsjednik Odbora Miodrag Laković izjavio da će termin za kontrolno saslušanje biti naknadno objavljen.

Kasnije je kao datum organizacije kontrolnog saslušanja predviđen 26. jun tekuće godine da bi nakon više od dva mjeseca čekanja ista bila otkazana.

Informaciju o odgađanju sjednice Odbora na mreži Iks podijelio je poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević, koji se osvrnuo i na razloge zbog kojih se ista odlaže.

– Ministar je u Njujorku, “prečim obavezama”, a Parlament i Odbor za bezbjednost na koljenima. Nakon ovoga, najmanje što kolega Laković može da uradi je da podnese ostavku i da rukovođenje Odborom prepusti nekom ko to može bolje da radi.Kako je to nekad lijepo uradio sa pozicijom šefa kluba poslanika PES-a! Iako mu je zamjena u potpunosti nedostojna -kazao je Zirojević na mreži Iks uz podijeljenu fotografiju poruke koja obavještava odlaganju Sjednice.

Ostaje da se vidi da li će sjednica Odbora biti organizovana, te da li će građani imati priliku da se upoznaju sa događajima tokom izbora VD direktora Uprave policije.

foto: Nikola Zirojević/X
foto: Nikola Zirojević/X
foto: Nikola Zirojević/X
foto: Nikola Zirojević/X

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku