Šljivančanin: Očigledno je Demokratska partija socijalista zaboravila način na koji je ona zapošljavala svoje političke uhljebe.

post-img Aleksa Šljivančanin – Foto: Demokrate
autor-img 24KROZ7 30.08.2024. 14:00

Demokratska partija socijalista je od izbora do gubitka vlasti zaposlila 520 ljudi. Da stvar bude još jasnija, od 30. avgusta 2020. godine do 1. decembra 2020. godine, zaposlili su 3200 ljudi, navodi se u saopštenju Alekse Šljivančanina, član Glavnog odbora Demokrata.

– Kao što sam već rekao, razvlašćeni DPS je odavno ušao u zonu političkih i medijskih patologija, kojim očigledno žele da prikriju sva ona nepočinstva činjena prethodnih 30 godina. Nama ni ovoga puta nije teško da pomenemo neka od njih – kazao je Šljivančanin.

Za vrijeme vlasti DPS-a, vlast u Podgorici je imala direktora Vodovoda koji 7 godina nije dolazio na posao, u preduzeću koje je rekorder po broju rukovodećih pozicija, 84 lica od 572 ili svaki šesti je ili šef ili direktor, a oni najodgovorniji nijesu dolazili na posao. Neodgovoran odnos administracije bivše vlasti u podgoričkom Vodovodu je za sobom ostavio 5,5 miliona eura duga čime se pokazuje da je lični interes postavljan ispred javnog interesa.

Takođe, poslovanje u podgoričkoj “Čistoći” pokazuje i dokazuje da su lokalni funkcionerčići poslovali isključivo za svoje džepove i da su po tome bili evropski rekorderi. Na dan isteka mandata direktora, DPS funkcionera Andrije Čađenovića, na računu je bilo 13 puta manje novca nego na početku njegovog mandata, a 20 puta više duga, ali ujedno i 190 više zaposlenih.

Možemo da pomenemo takođe, pored svih ostalih i stambenu mafiju, koja je uzimala stanove i iste te stanove preprodavala kako bi pribavila ličnu materijalnu korist. Samo djelić nepočinstva stambene mafije, govori o tome da su sami sebi, funkicioneri DPS-a, podijelili preko 20.000 metara kvadratnih stambenog prostora, što je ekvivalentno čitavom jednom podgoričkom naselju, recimo Pobrežju u Podgorici, a kvadrat stana su plaćali u prosjeku po 139 eura.

O kadrovima DPS-a bismo mogli pričati do sjutra, pogotovo o onima koji se već nalaze iz rešetaka u Spužu.

Licemjerstvo je odavno sinonim za ovu partiju, jer sudeći po njima oni žele da se vrati vrijeme niskih plata, niskih penzija, bez dječijih dodataka, bez beplatnih udžbenika, bez naknada za novorođenčad. DPS bi želio da vratimo vrijeme u kojem su njihovi odabrani članovi imali sve, a obični građani ništa.

Ono što možemo da im poručimo u ovome trenutku jeste da je to vrijeme odavno prošlo i da sad pravda diktira pravila!- zaključio je Šljivančanin.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku