Spajić: Crna Gora neće biti sponzor Rezolucije o Srebrenici

post-img Milan Nič i Milojko Spajić – Foto: German Council on Foreign Relations.
RTCG 29.04.2024. 23:16

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO-a, Milan Nič, nakon razgovora s crnogorskim premijerom Milojkom Spajićem, iznio je ključne detalje o stavu Crne Gore prema predloženoj Rezoluciji UN-a o genocidu u Srebrenici, prenosi RTCG.

U susretu koji je održan u Berlinu, Nič je postavio pitanje premijeru Spajiću o mogućem crnogorskom sponzorstvu Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici. U odgovoru, premijer Spajić je istakao da Crna Gora neće biti sponzor Rezolucije, ali će je podržati.

Osim toga, razgovarano je o procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Premijer Spajić je naglasio da je kancelar Šolc potvrdio put Crne Gore ka članstvu u EU, te da će nakon dobijanja IBAR-a, Crna Gora demonstrirati spremnost za ulogu prve naredne članice.

Nič je takođe izrazio interesovanje za stav crnogorske vlade u vezi s predloženom Rezolucijom UN-a o genocidu u Srebrenici, kao i za balansiranje između krhke parlamentarne većine i principa vlasti.

Govoreći o regionalnim tenzijama i miješanju Beograda, premijer Spajić je istakao da je to stalno pitanje, ali da je medijska percepcija često pretjerana.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku