Spajić demantuje Kneževića: “Ko ti to baje?”

post-img Milojko Spajić
24kroz7 28.05.2024. 12:46

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kratko je reagovao na tvrdnje lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića, koje se odnose na Spajićeve navodne dogovore u vezi sa glasanjem o predlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

– Ko ti to baje?- napisao je Spajić na društvenoj mreži Iks, aludirajući na poznatu pesmu Jelene Karleuše.

Ova izjava dolazi kao odgovor na Kneževićeve tvrdnje iznesene tokom gostovanja u emisiji “Ćirilica” na TV Happy, gdje su prisustvovali i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i urednik “Informera”Dragan Vučićević.

Knežević je tom prilikom izneo tvrdnje da je premijer Spajić, prije svog zvaničnog puta u Njemačku, obećao njemu i lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću da će Crna Gora biti uzdržana na glasanju u UN-u.

Knežević: Spajić obećao meni i Mandiću da će Crna Gora biti uzdržana povodom Rezolucije o Srebrenici

– Molio je da ne talasamo, da ga ne dovodimo u neprijatnu situaciju i ja nisam usta otvarao dok nije pošao u Njemačku. On je tamo bio 15 dana, duže je u Njemačkoj bio nego Šolc. Kad se vratio iz Njemačke je promijenio stav. I onda su nam izašli sa amandmanima i rekli – to je za naše dobro – kazao je Knežević u emisiji.

Spajićev kratak, ali jasan odgovor na društvenim mrežama ukazuje na to da on odbacuje Kneževićeve tvrdnje. Ovaj sukob dodatno komplikuje političku scenu u Crnoj Gori, posebno u vezi sa delikatnim pitanjem genocida u Srebrenici i stavom Crne Gore prema ovoj temi na međunarodnom nivou.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku