Spajić i većina doživjeli još jedan nokaut: Mandiću, Bečiću i Kneževiću zabranjen ulazak u Hrvatsku!

post-img Andrija Mandić, Milan Knežević i Aleksa Bečić
Izvor: Index 25.07.2024. 10:32

Republika Hrvatska donijela je odluku o proglašenju trojice visokih crnogorskih funkcionera nepoželjnima na svojoj teritoriji, zbog, kako navode, “sistemskog narušavanja dobrosusjednih odnosa i zloupotrebljavanja Hrvatske u unutrašnje političke svrhe”.

Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske danas je, putem note upućene Ambasadi Crne Gore u Zagrebu, izvijestilo da su Andrija Mandić, predsjednik Skupštine Crne Gore, Milan Knežević, poslanik u Skupštini Crne Gore, te Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade Crne Gore, proglašeni za nepoželjne osobe u Hrvatskoj.

Iz Ministarstva su istakli da su prethodno upućivali brojne pozive Crnoj Gori da ne donosi odluke koje bi mogle negativno uticati na bilateralne odnose i evropski put te zemlje. Naglašavaju kako ponašanje spomenutih političara ne može biti smatrano dobronamjernim ili usklađenim s ciljevima članstva Crne Gore u EVropskoj uniji.

Hrvatska vlada je ovu odluku obrazložila njihovim sistemskim djelovanjem koje navodno narušava dobrosusjedske odnose između dviju zemalja, kao i kontinuiranim zloupotrebama Republike Hrvatske u unutrašnje političke svrhe.

– Dobrosusjedski odnosi ključni su za proces proširenja i stabilizacije, te za ocjenjivanje napretka u pristupnom procesu Crne Gore. Hrvatska podržava evropski put Crne Gore i zalagat će se za njen napredak, ali očekuje da će se Crna Gora ponašati u skladu s evropskim vrijednostima – poručuju iz Ministarstva vanjskih i evropskih poslova.

Na potez Hrvatske mogla bi uslijediti reakcija iz Crne Gore, što bi dodatno moglo zakomplikovati bilateralne odnose između dviju zemalja.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku