Spajić neće prisustvovati premijerskom satu 26. jula, odlazi na Olimpijske igre

post-img Milojko Spajić
autor-img 24kroz7 19.07.2024. 14:51

Premijer Milojko Spajić neće prisustvovati premijerskom satu koji je zakazan za 26. jul, jer će u to vrijeme boraviti u Parizu. Ova odluka dolazi nakon što je premijerski sat koji je bio planiran za 29. jun otkazan, a Spajić je zatražio odlaganje za 1. jul. Međutim, održavanje premijerskog sata tada je spriječila opozicija, koja je kao razlog navela nezadovoljstvo odnosom premijera prema parlamentu.

Novi premijerski sat zakazan je za danas, ali će Spajić ponovo izostati.

U platformi koju je juče usvojila Vlada, navedeno je da će Spajić 24. jula otputovati u Pariz, gdje će prisustvovati otvaranju Olimpijskih igara. Premijer će u Parizu boraviti do 29. jula, a u delegaciji koju predvodi biće i šef njegovog kabineta Branko Krvavac, potpredsjednik Vlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, te državni sekretar u Ministarstvu sporta i mladih Vladimir Obradović.

– Troškove crnogorske delegacije tokom navedene posjete snosiće Crnogorski olimpijski komitet – stoji u platformi.

Uz Spajića, na otvaranje Olimpijskih igara u Parizu putovaće i predsjednik države Jakov Milatović. Ovo je neuobičajena praksa, jer do sada nisu istovremeno prisustvovali i predsjednik i premijer na ovakvim svečanostima.

Opozicija je već izrazila nezadovoljstvo ovakvim razvojem događaja, ističući da izostanak premijera sa premijerskog sata šalje lošu poruku o njegovom odnosu prema parlamentarnim obavezama.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku