Spajić o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici: Ne želim danas da odgovaram na to pitanje

post-img Foto: Vlada CG
24kroz7 24.04.2024. 11:21

Predsjednik Vlade Crne Gore mr Milojko Spajić na pres konferenciju koja se održava u zgradi Vlade na pitanje da li će Crna Gora biti kosponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici, odgovorio je kako “ne želi danas da odgovara na ta pitanja”.

– Kosponzorisaćemo infrastrukturu u Crnoj Gori – kazao je on, dodajući kako će o stavu Vlade o Rezoluciji javnost biti “blagovremeno obaviještena”.

Upitan zašto se čeka na taj odgovor toliko dugo, Spajić je rekao da su “zauzeti jer se bave projektima, infrastrukturom, platama, penzijama i dječjim dodacima”.

– To su teme prošlosti, Crna Gora ima svoj stav, ponavljali smo ga hiljadu puta, na vrijeme ćete dobiti informacije – dodao je Spajić.

Napomenut od strane novinara kako je pitanje genocida u Srebrenici univerzalno, te da niko time ne želi skrenuti pažnju sa pitanja infrastrukture, Spajić je govorio o tome kako je Crna Gora “dokazala unazad 10 godina da je usklađena sa evropskom bezbjednosnom i odbrambenom politikom”.

– Sada imamo i vladavinu prava i velika je promjena od 2023. i svi to vide u pogledu vladavine prava. Nije džabe rečeno da je ova Vlada za pola godine uradila više nego sve Vlade u prošlih šest – istakao je on.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku