Spajić priznao da je Mujović bio u DPS-u: Stanove dobijali samo podobni

post-img Foto: Vlada Crne Gore
autor-img 24KROZ7 26.09.2024. 12:35

U sinošnjem izdanju emisije “Slobodna Zona” kod Dražena Živkovića, premijer Crne Gore Milojko Spajić iznio je tvrdnje o praksi dodjele državnih stanova pod prethodnom vlašću Demokratske partije socijalista (DPS). Spajić je istakao da su povoljni stanovi mogli biti dodijeljeni isključivo onima koji su bili članovi DPS-a, naglašavajući da niko ko je bio u opoziciji nije mogao imati pristup ovim beneficijama.

– Vi znate da su povoljne stanove mogli dobiti samo sa članskom kartom DPS-a, a niko ko je bio u opoziciji nije mogao imati benefite državnih stanova. To je činjenica koja je nažalost takva – kazao je Spajić.

Međutim, upravo je njegovo priznanje postavilo dodatna pitanja o integritetu i moralnosti kandidata koalicije PES-Demokrate, Saše Mujovića.

Saša Mujović, koji je kandidat koalicije PES-Demokrate i aktuelni ministar u Vladi Milojka Spajića, tokom televizijske debate na Prvoj TV takođe je potvrdio da je dobio stan dok je DPS bio na vlasti.

Ova izjava dolazi nakon javnog pritiska lidera URE, Dritana Abazovića, koji je direktno upitao Mujovića o njegovom stambenom statusu.

U istoj emisiji Mujović je priznao da je za stan platio 10.200 eura. Ipak, naglasio je da je postojala obaveza da deset godina radi na Univerzitetu Crne Gore. Mujović je nakon pritiska javnosti konačno iznio istinu, a dokumentacija koju je predstavio potvrđuje njegovu tvrdnju o kupovini stana i njegovoj cijeni.

Ova situacija dodatno podstiče raspravu o prethodnim praksama u upravljanju državnim resursima i postavlja pitanje kako nova vlast planira da se bori protiv naslijeđa starog režima, dok se građani Crne Gore suočavaju s novim izazovima i sumnjama u integritet onih koji su na vlasti.

Hoće li Mujović, nakon priznanja o dodjeli stana, biti u mogućnosti da zadrži povjerenje birača? Ili će ova afera dodatno potkopati vjeru u političke promjene koje su toliko potrebne ovoj zemlji? Samo vrijeme će pokazati.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku