Spajić protiv Čarapića: Vlada je mišljenja da predlog zakona o Razvojnoj banci Crne Gore koje je pripremilo Ministarstvo finansija treba prihvatiti

post-img Vasilije Čarapić – Evropa sad
izvor: Vijesti 16.08.2024. 19:07

Premijer Milojko Spajić uputio je Skupštini mišljenje na predlog zakona o Razvojnoj banci u kome u prvoj rečenici piše da je mišljenje na predlog zakona podnio 21 poslanik, dok u zadnjoj rečenici piše da je predlog zakona pripremilo Ministarstvo finansija, kojim rukovodi Novica Vuković.

U parlamentu je u toku rasprava o ovom važnom predlogu zakona koji je u parlamentarnu proceduru predao klub poslanika Pokreta Evropa sad.

– Na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore, Vlada je 16. avgusta 2024. bez održavanja sjednice na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, odlučila o predlogu zakonao razvojnoj banci koji je podnio 21 poslanik, a Skupština dostavila Vladi radi davanja mišljenja – navodi se na početku dokumenta koji je upućen predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću.

Potom su navedeni razlozi zbog koji treba prihvatiti predlog zakona i na kraju se navodi:

– Imajući u vidu navedeno, Vlada je mišljenja da predlog zakona o Razvojnoj banci Crne Gore koje je pripremilo Ministarstvo finansija treba prihvatiti –  piše u dokumentu na kome je potpis Spajića.

Na ovo su tokom parlamentarna rasprave ukazali i opozicioni poslanici Boris Mugoša (SD) i Nikola Rakočević (DPS).

– Danas Vlada šalje mišljenje da je saglasna sa predlogom zakona koje je pisalo Ministarstvo finansija – naveo je Mugoša tokom rasrave.

On je poručio poslaniku PES-a Vasiliju Čarapiću da je “on potpisao predlog zakona, ali ga nije pisao”.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku