Spajića i Šaranovića saslušavaju 26. juna

post-img foto: Odbor za bezbjednost i odbranu/Skupština
24kroz7 18.04.2024. 16:53

Odbor za bezbjednost i odbranu na kojem će se održati kontrolno saslušanje premijera Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, povodom imenovanja vršioca dužnosti direktora Uprave policije Aleksandra Radovića, zakazano je za 26. jun.

Odgovarajući na proceduralnu reakciju poslanika Nikole Janovića, predsjednik Odbora Miodrag Laković kazao je da su tražili od Vlade izjašnjenje i Vlada se izjasnila.

– Poslat je saziv, određen je datum…-kazao je Laković ali nije precizirao datum kada će biti održano saslušanje.

Nakon Lakovića proceduralnu intervenciju je imao poslanik Građanskog pokreta Ura i zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Filip Adžić koji je obznanio datum održavanja sjednice.

– Mislio sam da je tehnička greška da je neko za 26. jun zakazao kontrolno saslušanje i onemogućio da građani čuju što će premijer i ministar saopštiti. Da li je to greška ili je saslušanje zaista zakazao za 26. jun kada ono neće imati nikakvog smisla- kazao je Adžić koji je podsjetio da je konkurs za direktora policije u toku i da će do tada možda biti izabran novi direktor policije, što bi obesmislilo temu zakazanog saslušanja.

Odgovarajući na iznešeni Adžićev stav, Laković je kazao da su datum morali usaglastiti sa obavezama koji imaju predstavnici Vlade, te naglasio da ima i drugih prilika na kojima se mogu razmijeniti mišljenja sa predstavnicima Vlade.

– Imate priliku da Vladu pitate i na premijerskom satu početkom maja, pa sve što je hitno možete tada pitati, poručio je Laković i naglasio da će se do datuma održavanja kontrolnog saslušanja možda završiti i neki upravni sporovi što će biti dodatna argumentacija poslanicima.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku