Spajićeva Vlada razrješava subotom veče, Rađenović: Smijenjen sam jer smo u ponedjeljak Luku Budva htjeli da vratimo građanima Budve

post-img Blažo Rađenović, Građanski pokert URA
24kroz7 20.04.2024. 20:46

Blažo Rađenović, funkcioner Građanskog pokreta URA (GP URA), saopštio je da je danas na elektronskoj sjednici Vlade razriješen funkcije predsjednika Odbora direktora Morskog dobra zbog namjere da u ponedjeljak Luku Budva vrati Budvanima, navodi se u saopštenju GP URA.

– Danas sam na na hitnoj elektronskoj sjednici Vlade Crne Gore razriješen sa funkcije predsjednika Odbora direktora Javnog preduzeća za upravljenje morskim dobrom zbog namjere da u ponedjeljak zakažem sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda – vraćanje Luke Budva građanima Budve –  istakao je Rađenović.

On je naveo da je nakon njegovog razrješenja, očigledno, da bi sa tom odlukom poremetio kriminalne planove Vlade na čelu sa Milojkom Spajićem, koja planirala da u posjed Luke Budva uvede sumnjive investitore po formi kako su to radile vlade koje je vodila Demokratska partija socijalista.

– U prilog tome govori i činjenica da su na sjednici Vlade u četvrtak donijeli uredbu kojom su promijenili namjenu same luke, a sve pod izgovorom uspostavljanja međunarodne pomorske linije Budva – Dubrovnik – dodao je Rađenović.

Rađenović je naglasio da je ponosan na postignute rezultate, koji se mogu smatrati istorijskim za ovo javno preduzeće.

– U izvanrednoj saradnji sa 43. Vladom, za kratak vremenski period uspjeli smo da trajektnu liniju Kamenari – Lepetani povratimo u državno vlasništvo, raskinuvši štetni ugovor po državu sa privatnikom, ostvarimo prihod od marta do kraja 2023. rekordan prihod od oko 6 miliona, imamo u svom vlasništvu osam trajekata, zatim da vratimo Pine Opštini Tivat, raskinemo štetni ugovor sa Vektrom Boka, povećamo prihode firme za čak 73%. Firmu “Adriatic Properties”, koja zakupljuje hotel Sveti Stefan i koja je godinama držala kupališta nedostupnim za građane, uveli smo u zakonske okvire i otvorili kupališta i staze za sve građane. Posebno sam ponosan na zaštićena područja tokom mog mandata, poput Platamuna, Katiča i Starog Ulcinja, zatim zalaganjem da se nakon dvije decenije dobiju urbanističko-tehnički uslovi za šetalište – lungomare na Svetom Stefanu. Tokom 2023. prestižno ekološko priznanje dodijeljeno je za ukupno 40 plaža i jednu marinu u Crnoj Gori. Krenuli smo u obračun i sa devastatorima prostora, poput zaleđa plaže Kamenovo, što očigledno ne odgovara ministru Odoviću koji stopira inspekcijske službe da rade svoj posao i štite prirodna bogatstva Crne Gore, već se stavlja u službu kapitala mimo opšteg interesa Budve i naše države.

– Srećno vam bilo, a ja sa kolegama iz Građanskog pokreta URA nastavljam borbu za drugačiju Crnu Goru – zaključio je Rađenović.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku