Stanić: Umjesto ćiriličnih Škoda trebalo nabaviti stacionarne radarske sisteme

post-img Mirko Stanić – Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore
autor-img 24kroz7 30.06.2024. 12:45

Predsjednik GO SDP, Mirko Stanić, kritikovao je ministra policije Danila Šaranovića zbog odluke da promijeni pismo na policijskim vozilima umjesto da se fokusira na vitalna pitanja bezbjednosti. Istakao je da su osam godina tražili uvođenje stacionarnih radarskih sistema kako bi se smanjio broj saobraćajnih nesreća, dok se ministar posvetio nebitnim pitanjima kao što je upotreba ćirilice na policijskim automobilima.

– Ministar policije Danilo Šaranović “reformu” policije krenuo je promjenom pisma na policijskim vozilima. Ako je neko mislio da ide u pravcu desetina turističkih zemalja koje pored svog pisma stavljaju natpis “Police” engleskom, grdno se prevario. Potrebna je ćirilica “da bi policija bila bliža građanima”, kako napisa ministar – kazao je Stanić

Stanić napominje da već osam punih godina traže da se uvedu stacionarni radarski sistemi na desetinama lokacija na kojima svakog dana gine crnogorska mladost.

– Već osam godina razne Vlade, razni ministri (uključujući i Šaranovića) i direktori obećavaju da će se oprema kupiti i instalirati. Za to vrijeme skoro da nema dana da neko ne izgubi život na cesti, ali je za Šaranovića bilo bitno da nove Škode iz Čačka budu na ćirilici – kaže Stanić.

Kao neko ko dolazi iz grada prve štampane ćirilične knjige na Balkanu gotovo je nemoguće da budem protiv ćirilice i njene upotrebe. Međutim, veoma čvrsto sam protiv zloupotrebe ćirilice i politike koja tu zloupotrebu sprovodi. I dok sud periodično vraća Brđanina na čelo policije, Šaranović podnosi prijave protiv Vlade u kojoj sjedi, rat klanova bjesni, a mladi ginu na ulicama – “najbitnije” je bilo na kojem je pismu napisano “policija”.
Izgleda su se najbolje borili protiv kriminala kad je na vozilima pisalo “Milicija”, ali da ne dajemo ideje ministru.

– Umjesto nabavke Škoda, trebalo je nabaviti stacionarne sisteme i time smanjiti potrebu i za policajcima i službenim vozilima. Ovih 2.2 miliona eura ulaganja bi sigurno spasile desetine života, a pri tome bi uštedjele ogroman novaca za funkcionisanje same policije, dok bi se kažnjavanjem bahatih vozača ovaj iznos višestruko vratio – zaključuje  Stanić u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku