“Tako mi Bog pomogao i Sveti Vasilije Ostroški”: Hoće li Knežević održati riječ?

post-img Milan Knežević – Foto: Boris Pejovic /Vijesti
autor-img 24kroz7 23.07.2024. 13:38

Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i poslanik u Skupštini Crne Gore, izjavio je 11. marta da njegova stranka neće podržati rekonstrukciju Vlade u kojoj će Bošnjačka stranka (BS) imati ulogu, ukoliko BS glasaju za smjenu Andrije Mandića sa pozicije predsjednika Skupštine.

U obraćanju tokom sjednice Skupštine, Knežević je rekao: “Ako BS bude glasala za smjenu Andrije Mandića, mi ćemo kao DNP biti protiv rekonstrukcije u kojoj ćete vi biti prisutni. Tako mi Bog pomogao i Sveti Vasilije Ostroški…”

 

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, tokom rasprave je potvrdio da će njegova stranka glasati za smjenu Mandića. Međutim, inicijativa za njegovu smjenu nije dobila potrebnu podršku većine poslanika. Za smjenu Mandića glasalo je 27 poslanika, dok je protiv bilo 44. Od ukupno 72 prisutnih poslanika, jedan listić bio je nevažeći.

Nakon sjednice, Glavni odbor BS donio je skoro jednoglasnu odluku da ta stranka bude dio rekonstruisane vlade premijera Milojka Spajića, o čemu će parlament raspraviti danas.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku