Tenzično kod Demokrata: Značajan dio članova podgoričkog odbora ne želi na izbore sa Spajićem i Mandićem, već sa Milatovićem i Abazovićem

post-img Bečić, Bogdanović, Čađenović i Vuković
autor-img 24KROZ7 15.08.2024. 09:54

Nastavlja se kombinatorika za izbore koji će se 29. septembra održati u Glavnom gradu. Juče je izgledalo da je koalicija PES-DCG- DF-BS blizu realizacije, ali su ipak u određenim taborima krenule varnice na relaciji vrh partije – lokalni odbor.

Nakon što ih je nedavno napustio potpredsjednik stranke Vladimir Martinović, ponovo je tenzično u partiji Demokratske Crne Gore (Demokrata) Alekse Bečića. Dok vrh partije predvođen Bečićem i Bogdanovićem, ulaže napor da se dogovori starteško partnerstvo sa Pokretom Evropa sad (PES) kako bi koliko toliko sanirali očigledan pad podrške koji bilježi stranka, dio članstva ne krije nezadovoljstvo takvom namjerom.

Više izvora iz vrha Demokrata potvrdilo je da se značajan dio članova podgoričkog odbora Demokrata pobunilo protiv ideje da se nastupa sa Spajićem, Mandićem i Ibrahimovićem, i jasno stavila do znanja vrhu stranke da bi to bilo pogubno po imidž partije koji su godinama zajednički gradili.

Nije tajna da su i pojedini članovi predsjedništva partije protiv ideje koju zastupaju Bečić i Bogdanović, te smatraju da bi mnogo bolje bilo da Demokrate podrže centristički blok koji prave Jakov Milatović i Dritan Abazović.

– Prirodnije je da smo u centrističkom bloku sa Milatovićem i Abazovićem, nego u loncu sa DF-om, a sa Bošnjačkom strankom možemo samo ako hoćemo da zaključamo partiju – prokomentarisao je visoki funkcioner Demokrata koji je za sada želio da ostane anoniman (ime poznato redakciji portala).

Šta će na kraju odlučiti Demokrate, znaće se narednih dana kada će i zasijedati organi stranke i donijeti konačnu odluku o nastupu. Možda na kraju presudi činjenica da su Demokrate dio Vlade, pa bi bilo kakvo “talasanje” moglo naljutiti Spajića, koji bi ih na kraju mogao isključiti iz daljeg participiranja u izvrčnoj vlasti.

Rasprava (1)
T
Tito
16.08.2024.

S kim god da podju , donji su,samo ce te povuci ka dnu. Za ove godinu dana u opstinu povezuju se sa namjestanjem tendera i partiskom zaposljavanju. Popek partija

Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku