Turisti napuštaju Budvu zbog loših uslova: Tičić upozorava na neodrživo stanje u gradu

post-img Milan Tičić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva
24kroz7 13.06.2024. 13:38

U sjeni političkih trzavica i bezuspješnih pokušaja formiranja većine, Budva se suočava sa svim većim egzodusom turista koji napuštaju grad noseći sa sobom loše utiske. U svom saopštnju Milan Tičić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva, upozorava na alarmantno stanje u turističkom raju Crne Gore.

Smeće na svakom ćošku, prljave ulice, nepokošene površine, i slomljeni znakovi signalizacije predstavljaju ozbiljan problem. Grad je pod najezdom gmizavaca i insekata, što dodatno ugrožava zdravlje i sigurnost građana. Buduća početna stanica transporta Budva – Dubrovnik izgleda kao deponija, što ilustruje zanemarivanje komunalnih problema.

Najpoznatija hotelska zona već godinama pati od neprijatnog mirisa otpadnih voda, što se pogoršava zbog neredovnog transporta mulja i katastrofalnog stanja voznog parka Komunalnog preduzeća. Nepražnjenje smeća iz vozila tokom cijelog dana onemogućava osnovne životne uslove – čist vazduh za stanovnike i goste hotela. Da sve može biti gore, imamo situacije nelegalnog paljenja deponija, koje predstavljaju ozbiljan problem za životnu sredinu i zahtijevaju hitnu intervenciju nadležnih institucija.

Glavne gradske saobraćajnice su zapuštene, dok je gradilište u centru grada započeto u jeku političke kampanje bez realnih mogućnosti da se završi prije vrhunca turističke sezone. Ovo govori o nesavjesnom poslovanju budvanskih čelnika.

Pozivamo nadležne institucije, političke čelnike i sve relevantne subjekte da hitno reaguju i preduzmu potrebne mjere kako bi se ovi problemi riješili. Budva zaslužuje da bude čist i uređen grad koji će biti ponos svih nas, zaključuje Tičić.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku