UP: U Nikšću uhapšena dvije osobe – jedna zbog pokušaja iznude druga zbog krađe

post-img Foto: Uprava policije
autor-img 24kroz7 06.07.2024. 16:16

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, lišili su slobode D.S. (38) iz Nikšića koji se sumnjiči za iznudu u pokušaju.

– Sumnja se da je D.S., krivično djelo koje mu se stavlja na teret, izvršio na način što je, upućujući mu prijetnje po život i tijelo, od oštećenog koji je zaposlen u jednom osiguravajućem društvu, pokušao da iznudi novac u iznosu od 10.000 eura – kazali su iz Uprave policije.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću po čijem je nalogu D.S. lišen slobode.

– Nikšićka policija procesuirala je K.A. (19) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa. On je, kako se sumnja, otuđio vozilo sa jednog parking prostora u Nikšiću. Preduzetim mjerama i radnjama policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su u saradnji sa policijskim službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, pronašli navedeno vozilo i identifikovali lice koje je otuđilo vozilo, o čemu je upoznat dežurni državni tužilac u Nikšiću po čijem je nalogu K.A. lišen slobode – kazali su iz policije.

Nikšićka policija je u prethodnom periodu rasvijetlilla još šest krivičnih djela krađa, koje su izvršene na teritoriji opštine Nikšić.

– Identifikovana su izvršioci – maloljetna lica koja su koristila nepažnju vlasnika, pa na taj način otuđivali bicikla, trotinete, razne predmete, novac i mobilne uređaje iz vozila i kuća na teritoriji opštine Nikšić – zaključuju iz policije.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku