Konatar: URA će za korisnike srazmjernih penzija ponovo predložiti povećanje minimalne penzije na 450 eura

post-img Foto: Miloš Konatar, Skupština Crne Gore
R.B. 15.04.2024. 16:17

Šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar podsjetio je da je Skupština Crne Gore 29. decembra 2023. godine donijela Zaključak kojim je zadužila Vladu Crne Gore da najkasnije do kraja marta 2024. godine predloži povećanje penzija i za korisnike srazmjernih penzija u Crnoj Gori, a za koje trenutno ne važi visina minimalne penzije od 450 eura i da je to nepravda koja je učinjena prema njima.

– Pošto Spajićeva Vlada nije ispoštovala zaključke Skupštine, a što nije nikakvo iznenađenje, poslanici Građanskog pokreta URA će predložiti izmjene zakona o PIO kojima će se definisati iznos minimalne penzije od 450 eura, tj. povećanje i za srazmjerne penzionere, i na taj način ispraviti nepravdu-, saopštio je Konatar.

Konatar je objasnio da su korisnici srazmjernih penzija oni koji dio penzije primaju u Crnoj Gori, a dio primaju iz inostranstva, u najvećem broju iz država bivše Jugoslavije i da su njihove penzije danas najmanje u Crnoj Gori, mnogo manje od minimalne penzije od 450 eura.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku