URA poziva na nove izbore: PES izgubio povjerenje

post-img Foto: Izborni štab URA Budva
24kroz7 27.05.2024. 07:06

Lider Građanskog Pokreta URA, Dritan Abazović, poručio je večeras na konferenciji za medije da Pokret Evropa Sad (PES) više nema legitimitet da vlada Crnom Gorom, te da su potrebni novi parlamentarni izbori.

– URA je pokazala da je tvrd orah i ko se sa njom sukobi, taj jednostavno završava političku karijeru – izjavio je Abazović, naglašavajući čvrstinu i postojanost svoje stranke.

Abazović je kritički govorio o strankama koje trenutno upravljaju Crnom Gorom, ističući da su pojačale nacionalistički diskurs i doživjele politički krah.

– Građani Crne Gore žele ‘Drugačije’ – dodao je Abazović, ukazujući na potrebu za promjenom u političkom pejzažu zemlje.

Nosilac liste URA – dr Dritan Abazović – Drugačije Blažo Rađenović, također je istakao da su građani u velikoj mjeri glasali za građanske liste, čestitajući Nikoli Jovanoviću na postignutom rezultatu.

– Vlast u Budvi može se formirati bez Demokratskog fronta (DF) i Demokratske partije socijalista (DPS). Ovim se pokazalo da građani Budve i Crne Gore žele promjenu –

rekao je Rađenović. On je dodao da očekuju odgovornost od čelnih ljudi PES-a, koji bi trebali podnijeti ostavke, te raspisivanje vanrednih izbora i raspuštanje Skupštine Crne Gore

Rađenović je pozvao ostale političke aktere da se okupe i skrate mandat Skupštini, te da se raspišu novi parlamentarni izbori.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku