URA: Spajićeva Vlada pokazuje netransparentan, skandalozan i ponižavajući odnos prema medijima

post-img Foto: Građanski pokret URA
24kroz7 03.05.2024. 19:00

Sloboda medija jedan je od osnovnih postulata demokratije i njenog razvoja. Imajući to u vidu možemo konstatovati da je Spajićeva Vlada napravila veliki korak unazad kada je u pitanju transparentnost”, istakli su iz Građanskog pokreta URA povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija.

– Tokom trajanja Vlade Dritana Abazovića Crna Gora je ostvarila značajan napredak u slobodi medija i sa 63. pozicije došla do 39. mjesta na listi od 180 zemalja Indeksa slobode medija Reportera bez granica. Ove godine, ne samo što je zaustavljen napredak na listi, već smo i nazadovali jedno mjesto – dodali su iz Pokreta URA.

Iz Građanskog pokreta URA ukazuju na netransparentnost Vlade koju vodi Milojko Spajić.

– Spajićeva Vlada vodi najnetransparentniju politiku od sticanja nezavisnosti, često ponižavajući predstavnike medija, koji su u više navrata bili posramljeni skandaloznim, neprofesionalnim i nekorektnim odnosom prema njima od strane predstavnika izvršne vlasti – naglasili su iz URE.

Iz URE su zaključili da premijer koji ima jedan intervju i nekoliko kratkih izjava za medije tokom sedam mjeseci svog mandata, često izbjegavajući odgovore na brojna ključna pitanja, kako u javnosti, tako i u Parlamentu, dovoljno govori o svojoj lošoj namjeri, na koju u kontinuitetu ukazujemo.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku