Verbalni sukob poslanika PES-a i DPS-a: Povešćete ozbiljno računa, da ne bismo razgovarali drugačije

post-img foto: sa današnje sjednice Skupštine Crne Gore
izvor: Vijesti 08.05.2024. 13:56

U Skupštini je došlo do oštre rasprave između poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) i Pokreta Evropa sad (PES), zbog čega je potpredsjednica parlamenta Zdenka Popović dala pauzu.

Verbalni sukob između poslanika PES-a Vasilija Čarapića i Nermina Abdića iz DPS-a nastavljen je i u skupštinskom holu. Prema informacijama “Vijesti”, nije došlo do fizičkog kontakta, jer se umiješao poslanik DNP-a Milun Zogović, a reagovalo je i obezbjeđenje.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić optužio je PES da obmanjuje javnost kada je riječ o Nacrtu rezolucije o Srebrenici.

– Javne šamare dobijate iz Stejt dipartmenta i prije ovog današnjeg. Ćutite kada dobijate pljuske uz Beograda, tada se ne javljate. Onda kažete da je DPS sponzosiao gorivom genocid u Srebrenici. Kako vas nije sramota? Čitate li vi šta kažu Majke Srebrenice? – pitao je Nikolić i dodao da nikada tamo one nijesu mogle „pronaći ime Mila Đikanovća, zahvaljući mu se za odnos koji ima prema žrtvama Srebrenice.

Kazao je da nije DPS kandidovao temu Rezoucije.

– To je uradio civilizovani svijet, da bi se ljudi poput vas koji nam prigovaraju da se vraćamo u prošlost, da bi se dozvali pameti – kazao je Nikolić.

Poslanik PES-a Vasilije Čarapić je rekao da je komunikacija sa svim pertnerima kada se donosi rezolucija u UN normalna i to je standardna praksa.

– Vi ste samo vidjeli naslov iz kojeg citirate da su oni imali uvid u naše amandmane. To je standardna praksa koja se svaku put tako sprovodi, a vi od toga pokušavate da napravite spin i da nas nazovete lažovima, sram vas bilo – poručio je Čarapić.

Reagovao je Nermin Abdić iz DPS-a, koji je sa mjesta dovikivao Čarapiću da pazi kako se ponaša.

Nakon toga je potpredsjednica parlamenta dala pauzu.

Prethodno je Čarapić kazao da je DPS stao iza svih nepočinstava koja su njihovi funkcioneri radili i da se nijesu nikoga odrekli.

– Vi stojite iza svih nedjela koja je vaša partija uradila ovim građanima. Ta nedjela se odnose i na krađu, i na policijsku represiju nad građanima i nad medijima. Vi nama nemate pravo da prebacujete bilo koju stvar – mi ne lažemo – kazao je Čarapić i dodao da je DPS 30 godina dijelio narod, jer nisu imali program koji bi ponudili građanima.

Nikolić je Čarapiću poručio da obrati pažnju na to kako se obraća poslanicima DPS-a.

– Povešćete ozbiljno računa, da ne bismo razgovarali drugačije – kazao je Nikolić, na šta je reagovala potpredsjednica Skupštine i kazala da tu izjavu neko može da shvati kao prijetnju.

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč je na početku današnjeg zasijedanja kazala da poslanica PES-a Jelena Nedović treba da se izvini građanima Crne Gore, SAD i majkama Srebrenice u vezi sa izjavom o amandmanima na rezoluciju UN-a o Srebrenici i da u njima posreduje SAD.

– Oni su obrukali međunarodmo dostojanstvo Crne Gore. Upravo je objavljen demant od strane SAD i ovo je još jedan diplomatski šamar i mislim da moraju hitno da se izvinu jer su im majke Srebrenice, zahvalile jer je premijer Spajić kazao da će glasati za Rezoluciju o Srebrenici – rekla je Vuković Kuč.

Nedović je odgovorila da je “vrijeme majstorsko rešeto”.

– Sačekajmo par dana pa da vidimo šta će da se dešavati – kazala je Nedović.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku