Vlada na remontu, ali premijer na odmoru: Spajić priznao luksuzan odmor u Francuskoj

post-img Milojko Spajič – Foto: Gordana Bojanić
autor-img 24KROZ7 21.08.2024. 16:06

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić na današnjoj konferenciji za medije se izvinio građanima zbog nedavnog odmora u Francuskoj, ističući da je svjestan da većina građana ne može sebi priuštiti takva putovanja. Naglasio je da Vlada naporno radi na povećanju životnog standarda kako bi omogućila građanima da iskuse sve što Evropa nudi.

Spajić se osvrnuo na kritike i optužbe koje su se pojavile na društvenim mrežama, navodeći da se iza dijela tih naloga kriju organizovane kriminalne grupe, te da je to pitanje koje treba istražiti nadležne službe bezbjednosti. Premijer je naglasio da je svoje putovanje platio iz vlastitih sredstava i da nije koristio vladin avion.

Premijer je takođe govorio o ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, naglašavajući napredak postignut u posljednjim godinama. Istakao je da je prosječna plata porasla sa 500 eura na očekivanih 1.000 eura u oktobru ove godine, te da je bruto domaći proizvod (BDP) porastao sa 4 milijarde na 7,3 milijarde eura.

Poseban fokus Vlade, prema riječima premijera, je ulaganje u infrastrukturu, uključujući izgradnju 18 dionica auto-puteva i brzih cesta, što je ključno za povezivanje svih opština u Crnoj Gori. On je takođe najavio veliki investicioni ciklus u narednih pet godina, koji će obuhvatiti ulaganja u energetiku, obrazovanje i druge sektore.

Spajić je posebno naglasio važnost obrazovanja, najavljujući da će Vlada uložiti oko 100 miliona eura u prosvjetu u okviru Plana rasta, koji ukupno iznosi 400 miliona eura. Najavio je i rekonstrukciju 57 škola ove godine, kao dio šire strategije za poboljšanje obrazovnog sistema u Crnoj Gori.

Premijer je takođe istakao da inflacija više nije veliki problem, te da će Vlada na prvoj sjednici donijeti nove mjere za ograničavanje marži i očuvanje životnog standarda građana. Osvrnuo se i na predstojeće podgoričke izbore, napominjući da se još uvijek razmatraju različiti modeli nastupa.

Na kraju, Spajić je naglasio da je cilj Vlade da Crnu Goru učini ekonomski snažnom, povezanu sa susjedima, ali i ujedinjenom kroz kvalitetne infrastrukturne projekte, što će rezultirati boljim standardom za sve građane.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku