Vuković: U ovu Vladu ne bismo ušli ni da nam neko plati

post-img Foto: Ivan Vuković
Izvor: Antena m 19.05.2024. 19:55

Crna Gora mora uraditi sve što je do nje kako bi dobila pozitivan IBAR, poručuje poslanik DPS-a Ivan Vuković.

On je na konferenciji za medije Kluba poslanika u holu Skupštine Crne Gore kazao da žele da upozore javnost zbog državno neodgovorne politike Vlade i trulih kompromisa kojima premijer Milojko Spajić pokušava da pacifikuje političke partnere Mandića i Kneževića, te da aktuelna većina slijedi interese režima Aleksandra Vučića, prenosi Antena M.

– Zbog toga na mjesec dana od dobijanja IBAR-a, predlažu usvajanje rezolucije koja ruši dobrosusjedske odnose sa jednom od država članica EU i tako dovodi u pitanje proces evropske integracije Crne Gore.

Vladajuća većina u Crnoj Gori predlaže rezoluciju o Jasenovcu. Jeste ikad čuli nekoga u Crnoj Gori da negira to što se desilo u Jasenovcu? U Crnoj Gori ne polemiše niko sa istorijskim činjenicama – kazao je Vuković.

Potpuno je jasno da ovo služi tome da se namiruju računi unutar vladajuće većine, ocijenio je Vuković.

– Služi tome da se isprovocira još oštrija reakcija Zagreba i da se Crna Gora zaustavi na putu EU i time se potvrdi Vučićeva izjava u Kotoru, da nijedna država Zapadnog Balkana neće ući u EU prije Ukrajine – dodaje Vuković.

Zatražili su da se Prijedlog rezolucije o Jasenovcu povuče iz procedure.

– Vlada mora naći način da se odupre uticaju retrogradnih politika koje se kreiraju izvan granica države. Crna Gora ima istorijsku šansu koja nadilazi dnevnu politiku – rekao je Vuković.

Komentarišući današnju izjavu Aleksandra Vučića, kaže da je to pitanje za ljude u Vladi, pošto su, kako navodi, dokazivali da su podnošenjem amandmana na Rezoluciju o Srebrenici postigli vanredni diplomatski uspjeh.

– Evo vidite kako izgledaju ti odnosi sa susjedima –  kazao je Vuković.

Vlada Crne Gore mora ostati fokusirana na crnogorske interese, ističe Vuković.

– Ne bismo ušli u ovu Vladu ni da nam neko plati, nego nas zanima da Crna Gora ne propusti priliku za evropske integracije – kazao je Vuković.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku