“Za budućnost Podgorice” i Bošnjačka stranka na izborima sa gotovo identičnim sloganima”

post-img
Izvor: Vijesti 04.09.2024. 08:00

Koalicija “Za budućnost Podgorice”, koju predvode partije bivšeg Demokratskog fronta (DF), i Bošnjačka stranka (BS) ući će u izbornu trku u glavnom gradu Crne Gore pod gotovo identičnim sloganima, što bi moglo izazvati konfuziju među biračima.

Slogan koalicije “Za budućnost Podgorice” glasi “Grad svih nas”, dok se BS odlučila za slogan “Podgorica svih nas”. Iako su oba slogana slična u svojoj osnovnoj poruci, razlika u naglasku na riječima “grad” i “Podgorica” mogla bi biti ključna u pokušaju razlikovanja ovih političkih opcija.

Interesantno je da su partije bivšeg DF-a i BS odnedavno koalicioni partneri u državnoj vlasti, što dodatno komplikuje situaciju i postavlja pitanje koliko se njihovi ciljevi za glavni grad podudaraju, a koliko se međusobno razlikuju.

Izbori u Podgorici zakazani su za 29. septembar, a do sada je predato ukupno šest lista koje su već potvrđene, uključujući listu “Za budućnost Podgorice” i Bošnjačku stranku. Preostaje da se vidi kako će birači reagovati na ove gotovo identične slogane i da li će to uticati na njihove odluke na glasačkom mjestu.

Večeras u ponoć ističe rok za predaju lista za izbore, nakon čega će biti poznato koje će se političke opcije suprotstaviti jedna drugoj u borbi za upravljanje Podgoricom. Ostaje pitanje: Hoće li slični slogani dovesti do zabune ili će stranke uspjeti da jasno prenesu svoje poruke biračima?

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku