Za rubriku “Vjerovali ili ne”: Vlada štitila Binalija, a sada se hvali što je poništila sopstveno rješenje!

post-img
autor-img 24KROZ7 29.08.2024. 21:38

Od nove vlade Milojka Spajića navikli smo na afere, neistine i bahatost. Međutim, večerašnja pres konferencija prevazišla je sve to. Naime, ministri pravde i unutrašnjih poslova, Bojan Božović i Danilo Šaranović, večeras su obavijestili javnost da je turski državljanin sa kriminalnim dosijeom, Binali Čamgoz, izručen Republici Turskoj.

Iako je ovo logičan potez koji se očekivao još prije više mjeseci, Vlada Crne Gore nema čime da se pohvali. Naime, ova ista Vlada je u februaru donijela rješenje kojim je zaštitila Čamgoza, zbog čega je pretrpjela brojne kritike od strane javnosti i opozicije. Javno su tu odluku branili premijer Spajić i tadašnji ministar pravde Andrej Milović, dok ostali akteri sektora bezbjednosti, poput Alekse Bečića i Danila Šaranovića, nisu željeli da je komentarišu, već su na ta pitanja “slijegali ramenima”.

Tada se moglo čuti da je slučaj praćen velikom korupcijom, a postupak u vezi sa svim navedenim pokrenulo je i Specijalno državno tužilaštvo.

Danas ta ista Vlada poništava sopstveno rješenje, tvrdeći kako je Čamgoz prijetnja po nacionalnu bezbjednost Crne Gore. Pritom ne traži izvinjenje od javnosti, već se još i hvali akcijom.

Građani neka sami procijene da li ovo ima veze sa zdravim razumom, ali jedno je sigurno: ovakva neozbiljnost u izvršnoj vlasti se ne pamti. Hoće li SDT imati zadnju riječ kada je ovaj slučaj u pitanju i da li su se stekli uslovi da neko odgovara za korupciju, pokazaće vrijeme pred nama.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku