Za Skupštinu Crne Gore nema odmora: Dvije sjednice 16. avgusta

post-img Foto: Printscreen, Skupština CG
autor-img 24kroz7 02.08.2024. 15:40

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić zakazao je za 16. avgust održavanje dvije vanredne sjednice crnogorskog parlamenta na kojima će se razmatrati više zakonskih rješenja.

Prvo je za 16. avgust u 12h zakazana sjednica Četvrtog vanrednog zasijedanja Skupštine Crne Gore na kojoj će se razmatrati, a kako sada stvari stoje, i usvojiti Odluka o izmjeni Poslovnika Skupštine Crne Gore, kojom će Skupština dobiti pet potpredsjednika, o čemu je naš portal ranije pisao.

Nema kraja novim foteljama: Mandić predlaže da Skupština ima čak pet potpredsjednika

 

Pored izmjene poslovnika Skupštine, poslanici će na sjednici razmatrati i predlog za izbor potpredsjednika Skupštine Crne Gore. Da li će se birati samo potpredsjednik iz reda Bošnjačke stranke ili će se popuniti brojka do pet potpredsjednika – ostaje da se vidi na samoj sjednici.

Poslanici će u nastavku sjednice razmotriti i Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o energetici, Predlog zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama, Predlog zakona o Razvojnoj banci Crne Gore kao i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju.

Istog dana je zakazano i održavanje Petog vanrednog zasijedanja na kojem će poslanici razmotriti Predlog zakona o dopuni Zakona o koncesijama, Predlog zakona o korišćenju energije iz obnovljivih izvora, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj imovini, Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o energetici i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima.

Hoće li ovakav način rada u narednom periodu postati praksa crnogorskog parlamenta ostaje da se vidi.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku