Zenović napušta Demokrate: Novi pokret kao alternativa na budvanskoj političkoj sceni

post-img Đorđe Zenović – Foto: Demokrate
Izvor: Vijesti 08.09.2024. 13:34

Đorđe Zenović, bivši lider budvanskih Demokrata, kako saznaju “Vijesti” iz pouzdanih izvora, u fazi je formiranja građanskog pokreta, čiji je cilj suprotstavljanje trenutnim političkim tokovima u gradu.

Zenović, koji je predvodio Demokrate na majskim vanrednim lokalnim izborima, odlučio je da napusti ovu stranku nakon gotovo decenije aktivnog angažmana. Razočaran politikom kako lokalnog, tako i centralnog rukovodstva Demokrata, Zenović je odlučio da pokrene novu inicijativu uoči vanrednih izbora zakazanih za 17. novembar. Odluka Demokrata da se udruže sa Pokretom Evropa sad bila je ključni okidač za njegovu odluku o napuštanju stranke.

Prema riječima izvora bliskih Zenoviću, njegova nova politička platforma namijenjena je građanima koji traže alternativu trenutnim političkim opcijama i žele da zaštite interese Budve. Planira se okupljanje “sve slobodoumne Budvane i Budvanke” koji su spremni da se bore protiv, kako je navedeno, “daljeg propadanja grada”.

Zenović je dobio podršku među građanima koji vjeruju da je Budvi potreban autentičan politički pokret koji će se boriti za interese običnih ljudi, a ne isključivo partijske elite. Novi pokret, kako se tvrdi, otvoren je za sve one koji dijele iste vrijednosti i imaju volju za promjenama na lokalnom nivou.

Politička dinamika u Budvi se pojačava, a predstojeći izbori mogli bi označiti prekretnicu na lokalnoj političkoj sceni. Zenovićev građanski pokret, ukoliko se formira na vrijeme, mogao bi igrati ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti Budve.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku