Zenović osigurao potpise: Sjednica SO Budva može biti zakazana danas

post-img Đorđe Zenović – Foto: Fejsbuk (privatna arhiva)
Izvor: Vijesti 16.08.2024. 11:50

Đorđe Zenović, kandidat za predsjednika Skupštine opštine (SO) Budva, osigurao je potrebne potpise za zakazivanje sjednice. Nakon što su odbornici iz redova Mladena Mikijelja pružili podršku, sada je na najstarijem odborniku, Savu Medigoviću, da za danas zakaže nastavak zasijedanja. U ponoć ističe rok za konstituisanje parlamenta, a sjednica mora biti završena izborom predsjednika tog doma.

Demokratska Crna Gora, čiji je Zenović član, juče je podnijela inicijativu za sazivanje nastavka konstitutivne sjednice sa predlogom izbora Đorđa Zenovića za predsjednika SO Budva. Međutim, inicijativa je kasno sinoć osporena od strane skupštinske službe, jer ju je potpisao Milivoje Radulović, odbornik Demokratske Crne Gore, koji je podnio ostavku zbog izbora na funkciju direktora “Otpadnih voda”, kako su ranije objavile Vijesti.

Sada je ključno pitanje hoće li najstariji odbornik Medigović uspjeti da zakaže sjednicu u kratkom vremenskom roku kako bi se ispoštovao zakonski rok. Ukoliko sjednica ne bude zakazana i parlament ne bude konstituisan do ponoći, to bi moglo dovesti do daljnjih komplikacija u radu lokalne samouprave.

Ova situacija u Budvi dodatno je zakomplikovala ionako složenu političku scenu u ovom crnogorskom gradu. Politički akteri i javnost sada prate hoće li doći do zakazivanja sjednice i izbora Zenovića za predsjednika Skupštine opštine, ili će se suočiti s novim izazovima i eventualnim prolongiranjem konstituisanja parlamenta.

Medigović, kao najstariji odbornik, ima ključnu ulogu u narednim satima, a njegov potez će odrediti daljnji tok političkih događanja u Budvi. Ukoliko se sjednica ne održi, moguće su nove političke igre i taktička nadmudrivanja između različitih političkih grupacija u ovom gradu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku