Zenović pristao pod ucjenom, PES-u izbori važniji od puta u EU

post-img Predrag Zenović
24kroz7 22.04.2024. 20:40

Glavni odbor Pokreta Evropa sad (PES) izabrao je, na današnjoj sjednici, Predraga Zenovića za nosioca liste na narednim lokalnim izborima u Budvi.

Zenović, koji je glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom (EU), podlegao je pritisku i ucjenama koje su postojale prethodnih dana od strane visokih funkcionera Pokreta Evropa sad, pokazujući da su mu privilegije i funkcija važniji od vođenja pregovora sa EU, a premijeru Spajiću lični i partijski interes važniji od državnog interesa i evropskog puta.

Kako nezvanično saznaje Portal 24kroz7, Zenović je u prvom navratu odbio čelnike PES-a za mjesto nosioca liste za izbore u Budvi. To je izazvalo ogromnu ljutnju i revolt samog lidera partije Milojka Spajić, ali i većeg dijela rukovodstva PES-a koji su smatrali da Zenović mora prihvatiti mjesto nosioca, zbog javne funkcije koja mu je data.

– Privilegije i funkcija koju je dobio nije mala i zato smatramo da najmanje što može da uradi jeste da prihvati poziciju – nosioca liste u Budvi. U suprotnom, biće jasno da nije opravdao benefite koji su mu pruženi i da nema adekvatan odnos prema partiji. Dakle, nakon IBAR-a za očekivati je da trpi posljedice svog izbora da ne bude prvi na našoj listi – rekao je pouzdani izvor iz vrha PES-a.

Nakon večerašnje odluke Glavnog odbora PES o nosiocima lista za predstojeće izbore u Budvi i Andrijevici, stigle su različite izjave od strane predsjednika PES-a Milojka Spajića i nosioca liste PES-a na izborima u Budvi Predraga Zenovića, povodom njegove odluke da prihvati prvo mjesto na listi tog pokreta u Budvi.

– Naglašavam da je moj politički angažman u gradu iz kojeg dolazim kao nestranačke ličnosti isključivo izraz potrebe da podržim tim za koji sam siguran da može donijeti dobro Budvi i njenim građanima – naglasio je Zenović istučući svoju nestranačku ulogu.

Sa druge strane, Milojko Spajić večeras je tim povodom izjavio da – Predrag Zenović može biti glavni pregovarač i nosilac liste Pokreta Evropa sad na lokalnim izborima u Budvi, te da su političke i državne funkcije povezane – ne pominjući nikakvu nestranačku ulogu Zenovića u Budvi.

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku