Na američku vojnu bazu u Siriji ispaljeno pet raketa

post-img Foto: Reuters
Reuters 22.04.2024. 08:08

Napad na američke snage, prvi od početka februara kada su grupe u Iraku koje podržava Iran zaustavile svoje napade na američke trupe, dogodio se istog dana kada se irački premijer Mohamed Šija al-Sudani vratio iz posjete Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se sastao sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom u Beloj kući.

Tri eksplozije su odjeknule nedaleko od američke baze na aerodromu Harab al-Jir, a do sada nije bilo saopštenja američkih snaga o bilo kakvim žrtvama među američkim snagama.

Prema potvrđenim informacijama “Rojtersa” od dva bezbjednosna izvora i visokog vojnog oficira, raketni bacač je bio fiksiran na zadnjem dijelu malog kamiona koji je bio parkiran u gradu Zumar, na granici sa Sirijom. Vojni zvaničnik je naveo da se kamion zapalio usled eksplozije neispaljenih raketa.

Napadi su uslijedili dan nakon što je u velikoj eksploziji u vojnoj bazi u Iraku rano u subotu ubijen pripadnik iračkih bezbjednosnih snaga koje uključuju grupe koje podržava Iran. Komandant snaga je izjavio da je to bio napad, dok je vojska saopštila da istražuje slučaj i da u to vrijeme na nebu nije bilo ratnih aviona.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku