Slovenija: Uhapšeni pripadnici Kavačkog klana, planirali seriju likvidacija

post-img foto: Portorož
autor-img 24kroz7 09.07.2024. 17:38

U velikoj akciji specijalne policije u Sloveniji uhapšeni su  D. Đ. i S. B. koji slove za važne pripadnike Kavačkog kriminalnog klana, piše dnevnik.hr.

Kako prenosi hrvatski portal, akcija specijalne policije Slovenije odigrala se u jadranskom gradu Piranu, i tom prilikom uhapšene su tri osobe povezane s Kavačkim klanom. Policije je prilikom akcije bila prinuđena da primijeni sredstva prinude zbog opiranja hapšenju, a jedan od uhapšenih je povrijeđen te mu je pružena ljekarska pomoć.

Dvojica uhapšenih su važni pripadnici Kavaškog klana, a oni su nekoliko dana neprijavljeni boravili u Portorožu, gdje su planirali likvidacije u Sloveniji.

Riječ je o D. Đ. i S. B. koji se sumnjiči da su u januaru 2023. godine u Ljubljani likvidirali jednu osobu, kao i mnoge druge pripadnike suprotstavljenog Škaljarskog klana, prenosi portal 24ur.com, dok je treći uhapšeni vjerojatno je njihov pomagač na području Slovenije.

– U interesu istrage i zaštite ličnih podataka, možemo samo potvrditi da je ljubljanska kriminalistička policija u saradnji s drugim policijama i upravama i jedinicama na području Portoroža sprovela mjere u sklopu istrage kaznenog djela po službenoj dužnosti, u nadležnosti državnog tužilaštva – prenosi 24ur.com.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku