EURO 2024 ANALIZA: Portugal preokrenuo protiv Češke, Turska nadigrala Gruziju

post-img Foto: EURO2024
autor-img 24kroz7 19.06.2024. 08:04

U prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva, Portugal je izvojevao uzbudljivu pobedu protiv Češke, dok je Turska slavila protiv Gruzije.

Portugal je dominirao u prvom poluvremenu utakmice protiv Češke, ali nisu uspjeli da postignu golove uprkos brojnim izglednim prilikama. Češka se odlično branila i nije pokušavala da stvori šanse iz kontranapada.

U drugom poluvremenu, Lukaš Provod je postigao gol za Češku u 62. minutu, šokiravši Portugalce. Međutim, autogolom Robina Hranača u 69. minutu, Portugal je izjednačio. Diogo Žota je zatresao mrežu u 87. minutu, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda. Rezervista Konsisao je donio pobjedu Portugalu golom u 92. minutu, postavši treći najmlađi strijelac gola za Portugal na evropskim prvenstvima.

Portugal je, uz priznanje za najboljeg igrača utakmice Vitinju, ostvario željeni rezultat, dok su Česi pokazali snažnu defanzivnu igru, ali slabu tranziciju u napadu.

U drugoj utakmici, Turska je pobedila Gruziju rezultatom 3:1. Uoči meča, jak pljusak i sukobi navijača gotovo su doveli do odlaganja utakmice.

Turska je dominirala od samog početka, a prvi gol postigao je defanzivac Muldur u 26. minutu. Iako je Jildizev gol poništen zbog ofsajda, Gruzija je postigla svoj prvi gol na Evropskom prvenstvu zahvaljujući Mikautadzeu u 32. minutu. U drugom poluvremenu, Arda Guler je sjajnim golom u 65. minutu vratio prednost Turskoj.

Gruzija je pokušala da izjednači u sudijskoj nadoknadi, ali bez uspjeha. Poslije poslednje prilike Gruzije, Kerem Akturkoglu je iskoristio prazan gol i postavio konačan rezultat.

Naredni protivnici su Portugal za Tursku, i Češka za Gruziju, 22. juna.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku