EURO 2024 ANALIZA: Srbija:Engleska i Slovenija:Danska – Mitrović i Eriksen ključne figure svojih timova

post-img
autor-img 24kroz7 17.06.2024. 09:18

U susretima Srbija-Engleska i Slovenija-Danska, vidjeli smo dvije različite priče ispunjene napetim momentima i neizvjesnošću. Srbija je, uprkos pasivnosti Engleza, pokazala inicijativu tokom većeg dijela meča, posebno u drugom poluvremenu. Piksi je najavio napad i ispunio obećanje, napadajući nakon što je opao pritisak Engleza i kada su se navijači smirili nakon pjevanja “Hej Džud”. Srbija je igrala većinom na polovini jednog od favorita za osvajanje takmičenja, koji je u završnici morao da strepi za svoje vođstvo.

Mitrovićeva prilika iz 20. minuta, rezultat velike greške Rajsa, bila je znak za Sautgejta da povuče ekipu. Ponovo je engleski selektor dao povod medijima za kritiku svojom defanzivnom taktikom nakon postignutog gola. Engleski tim, najvrjedniji na turniru, izgledao je kao da se muči, jedva čekajući poslednji sudijski zvižduk. Belingem, Foden i Kejn su djelovali opušteno, dok su Pikford i odbrambeni igrači, posebno Guei, morali biti na oprezu.

Razlika u klasi bila je očigledna u ključnim situacijama. Srbija je za izjednačenje trebala jedan dobar pas ili precizniji šut, dok su Englezi bili brži u odsudnim trenucima, što im je donijelo gol i čistu mrežu. Ipak, Srbija je pokazala želju, borbenost i koncentraciju u odbrani, što joj je nedostajalo u prethodnim takmičenjima. Ovakvim pristupom, druga faza takmičenja djeluje dostižna.

U drugom meču, Danska i Slovenija su pokazale različita lica u oba poluvremena. Danska je povela golom Kristijana Eriksena, najstarijeg strijelca u istoriji Danske na EURO-u. Drugi tim je izašao iz svlačionice u drugom poluvremenu, spreman da uzme sva tri boda, ali sreća nije bila na njihovoj strani. Slovenija je postigla izjednačenje 13 minuta prije kraja, zahvaljujući Eriku Janži. Do kraja meča, obije ekipe su imale šanse za pobjedu, ali su na kraju morale da se zadovolje remijem.

Od početka, Danci su dominirali posjedom i inicijativom, dok je Slovenija tražila šansu iz kontri. Drugi gol je visio u vazduhu, ali su Danci propustili nekoliko prilika. U drugom poluvremenu, Slovenija se vratila u meč, iako je hodala po ivici. Jan Oblak je spasio svoj tim, a sudija Šerer nije vidio dva penala za Sloveniju, što je dodatno motivisalo Kekov tim.

Slovenija je uzela bod i pokazala borbenost. Upravo će Srbija igrati sa Slovenijom u četvrtak u Minhenu, gdje će pobjeda biti neophodna. Iako su favoriti, Srbija mora biti oprezna, kao što su se Danci okliznuli.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku