Bojana Gojković učesnica Olimpijskih igara u Parizu

post-img foto: Bokserski savez Crne Gore
24kroz7 17.06.2024. 16:48

Bojana Gojković učestvovaće na Olimpijskim igrama u Parizu saopštili su iz Crnogorskog olimpijski komitet (COK).

– Sjajne vijesti za naš sport – olimpijski tim biće jači za najbolju mladu sportistkinju Crne Gore, bokserku Bojanu Gojković! Jedna od najtalentovanijih bokserki svijeta dobila je specijalnu pozivnicu Tripartitne komisije koju obrazuje Međunarodni olimpijski komitet i pridružiće se Danki Kovinić, Milivoju Dukiću i vaterpolistima u gradu svjetlosti ovog ljeta! Čestitamo – saopštio je COK.

Na ovaj način ispravljena je nepravda učinjena prema Bojana Gojković koja je izgubila meč na Olimpijskog kvalifikacionog turnira održanom na Tajlandu, u kojem je bila bolja od Hsiao Ven Huang, vlasnice bronzane medalje sa Igara u Tokiju 2020. godine, kojoj su sudije dodijelile pobjedu.

Talentovana Budvanka je osvojila dvije titule na juniorskim šampionatima Evrope, kao i dvije na Evropskom prvenstvu za mlade.

– Želim da izrazim veliko zadovoljstvo što je Bojana Gojković dobila licencu za učešće na Olimpijskim Igrama u Parizu. Na taj način je dobila ono što je i zaslužila svojim nastupima na posljednjem kvalifikacionom turniru na Tajlandu. Ona svojom rezultatima i sportskim vještinama zaslužuje da bude na najvećoj sportskoj smotri. Ovo je velika stvar za nas boks i sport. Garantujem svima da u Pariz ne idemo zbog Ajfelove kule, nego idemo da ostvarimo san koji sanjamo dugo godina unazad. Daćemo sve što možemo da ostvarimo taj cilj. Takođe želim da izrazim veliku zahvalnost Crnogorskom olimpijskom komitetu kao i Bokserskom savezu Crne Gore koji su nakon dešavanja na Tajlandu čvrsto stali iza Bojane kao svog sportiste i to je urodilo plodom – poručio je selektor Nikola Ružić.

Olimpijske igre su na programu od 26. jula do 11. avgusta.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku