Celine Dion i Lady Gaga otvaraju Olimpijske igre u Parizu pjesmom “La Vie en Rose”

post-img
autor-img 24kroz7 26.07.2024. 11:00

Celine Dion i Lady Gaga otvorit će Olimpijske igre u Parizu izvedbom pjesme “La Vie en Rose” Edith Piaf. Prema medijima, ovo će označiti povratak Celine Dion na pozornicu nakon što se povukla iz javnog života zbog zdravstvenih problema.

Spekulacije o njihovom zajedničkom nastupu dodatno su podstaknute dolaskom Celine Dion u pariški hotel Royal Monceau, koji se nalazi u blizini Champs-Élysées. Lady Gaga, koja trenutno također boravi u istom hotelu, pridonijela je glasinama da će obje pjevačice nastupati na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara.

Iako još uvijek nema službene potvrde o kompletnom popisu izvođača, uz Celine Dion i Lady Gagu, spominju se i imena poput Due Lipe, Ariane Grande te francuske pjevačice Aye Nakamure.

Nastup u Parizu za Celine Dion bi označio povratak u javnost nakon što je otkazala svoju svjetsku turneju, uključujući i koncert u Zagrebu, zbog sindroma ukočene osobe (SPS), rijetkog neurološkog poremećaja koji joj je dijagnosticiran 2022. godine.

Dion je u intervjuu za Vogue France ovog proljeća najavila mogućnost povratka na pozornicu: “Odabrala sam raditi svim snagama svoje duše i tijela, s medicinskim timom. Želim biti najbolja verzija sebe. Moj je cilj ponovno vidjeti Eiffelov toranj.”

Dion je takođe podijelila svoje zdravstveno stanje: “Posljednje četiri godine, sama sebi sam govorila da se ne vraćam. Da sam spremna, zatim da nisam spremna… Kako stvari stoje, ne mogu vam odmah potvrditi: Da, za četiri mjeseca… Ne znam. Moje tijelo će mi reći.”

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara održat će se u blizini Trocadera, s pogledom na Eiffelov toranj, što će biti prvi put da se ta ceremonija održava izvan stadiona. Uključivat će preko 3500 glumaca, plesača i izvođača.

Dion je već ranije nastupala na Olimpijskim igrama, i to 1996. godine u Atlanti, gdje je otpjevala “The Power of the Dream”. Jučerašnja objava na Instagramu, u kojoj izražava svoju sreću zbog povratka u Pariz, dodatno je pojačala iščekivanje ovog velikog događaja.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku