Disciplinska komisija FSCG pokrenula postupak zbog dešavanja na meču Budućnost – Dečić

post-img foto: FSCG
D.V. 10.04.2024. 21:14

Disiciplinska komisija FSCG otvorila nekoliko slučajeva zbog dešavanja na derbiju odigranom na DG Areni između Dečić Admiralbet – Budućnost koji je završen rezultatom 1:1, u okviru 29. kola Meridianbet 1. CFL.

Meč je bio prekinut skoro sat vremena tokom prvog poluvremena, iz razloga što navijači Budućnosti nijesu htjeli da ispoštuju naredbu delegata da napuste tribinu, zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava u teren.

Tokom prvog poluvremena “Varvari” su vrijeđali protivnika na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, a tenzija na tribinama i na terenu bilo je čak i kada su napustili stadion.

Zbog dešavanja na derbi meču Disiciplinska komisija FSCG otvorila nekoliko posebnih slučajeva, među kojima je i postupak protiv izvršnog direktora podgoričkog tima Novak Novaković zbog nesportskog ponašanja prema sudiji Milošu Savoviću.

– Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG, pokreće se disciplinski postupak protiv FK Budućnost zbog nereda koje su izazvali organizovana navijačka grupa ‘varvari’ na način što su ubacivali pirotehnička sredstva u igralište, zbog čega je utakmica bila prekinuta i zbog vrijeđanja protivinčkih igrača na nacionalnoj i vjerskoj osnovi na utakmici 29. kola Meridianbet 1.CFL, odigrane između FK Dečić Admiral Bet – FK Budućnost, čime bi se počinio prekršaj iz člana 74 stav 3 u vezi stava 1 i prekršaj iz člana 97 stav 2 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG, piše u saopštenju FSCG.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku