EURO 2024 ANALIZA: Engleska ponovila greške protiv Srbije, Španija dominirala nad Italijom

post-img EURO 2024
autor-img 24kroz7 21.06.2024. 08:55

Engleska je pokušala da ponovi strategiju iz prvog meča protiv Srbije, ciljajući na rezultat uz minimalan napor i kontrolu igre. Počeli su kao bolji rival, što su kapitalizovali ranim golom. Kejn je iskoristio odbijenu loptu posle prodora i centaršuta Vokera, koji je zbog greške Kristijansena oduzeo loptu u situaciji koju je danski bek morao bolje da riješi.

Kao i protiv Srbije, rani gol je Sautgejtu bio signal da povuče ekipu i čeka kontre i prekide za drugi gol.

Međutim, ovaj put im plan nije uspio. U 34. minutu, Kejn je poslao lošu poprečnu loptu, koju je Kristijansen presjekao i prosledio Julmandu. Njegov snažan udarac sa 25 metara se od stative odbio u mrežu iza Pikforda.

Očekivala se nova inicijativa Engleske, ali su Danci dominirali sve do sredine drugog poluvremena, držeći veći posjed i bolje prilike. Englezi su nakratko prijetili dobrim presingom, ali nisu uspjeli da iskoriste svoje šanse. Pred kraj meča, tempo je opao i većina napada je završavala udarcima sa distance. Zbog straha od greške koja bi mogla da ih košta bodova, obje ekipe su igrale obazrivo, što je rezultiralo očekivanim ishodom.

U međuvremenu, duel aktuelnih i bivših prvaka Evrope između Španije i Italije nije pružio dinamičnu igru sa puno golova. Španija je dominirala od početka do kraja, ali je zahvaljujući golmanu Italije, Đanluiđiju Donarumi, poraz Italije bio manje ubjedljiv. Niko Vilijams je bio ključan za Španiju, stvarajući probleme po lijevom krilu. Njegovi prodori su rezultirali autogolom Kalafjorija u 55. minutu, nakon što je Morata glavom proslijedio loptu ka drugoj stativi.

Španija je imala 20 šuteva na gol, od kojih devet u okvir, ali Donaruma je briljirao sa osam odbrana. Španija, sada prvoplasirana u “grupi smrti” sa šest bodova, može mirno da se sprema za Albaniju. Italija ostaje na tri boda i u poslednjem kolu igra protiv Hrvatske.

U poslednjem kolu, Srbija mora da pobijedi Dansku za plasman dalje, dok Dancima odgovara i remi ukoliko Slovenija ne iznenadi Englesku. Englezi moraju da pobijede kako bi zadržali prvo mjesto, ali prije svega moraju da podignu nivo igre ako se nadaju osvajanju titule.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku