EURO 2024 ANALIZA: Holandija i Francuska remizirale, Austrija dominirala protiv Poljske

post-img EURO 2024- Holandija : Francuska / Austrija : Poljska
autor-img 24kroz7 22.06.2024. 01:46
  • Holandija i Francuska su se suočile u Lajpcigu u utakmici koja će ostati zabilježena kao prva bez golova na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Obije ekipe su ušle ofanzivno i smjelo, sa nizom prilika u prvih dvadeset minuta.

Već u prvom minutu, Frimpong je pokazao svoju brzinu, ali mu je nedostajala snaga za snažniji šut, pa je golman Menjon sačuvao mrežu. Francuzi su imali svoju šansu u 14. minutu kada je Rabio nesebično prosledio loptu Grizmanu, koji se nespretno spetljao i propustio priliku da postigne gol.

Nakon dinamičnog početka, tempo je opao i utakmica se preselila na sredinu terena, gdje su obije ekipe igrale opreznije. U drugom poluvremenu, Holanđani su se povukli, prepuštajući loptu Francuzima, koji nisu uspjeli da iskoriste tu prednost. Čuameni je u 63. minutu imao solidnu šansu, ali je lopta završila iznad prečke. Grizman je ponovo imao priliku u 65. minutu, ali je Verbruggen sjajno reagovao.

Ćavi Simons je postigao gol u 69. minutu, ali je poništen zbog ofsajda. Tempo utakmice je ponovo opao, a nakon 95 minuta, rezultat je ostao 0:0. Odsustvo Kilijana Mbapea zbog povrede nosa bilo je značajno za “trikolore”, ali je selektor Dešan odlučio da ga poštedi za naredne borbe.

U drugoj utakmici grupe D, Austrija je ostvarila važnu pobjedu protiv Poljske sa 3:1, čime su napravili veliki korak ka plasmanu u eliminacionu fazu. Austrijanci su poveli već u 9. minutu golom Gernota Traunera, što je značajno podiglo moral ekipe.

Poljska je uspjela da izjednači u 30. minutu preko Kšištofa Pjonteka, koji je iskoristio gužvu u šesnaestercu. Međutim, Austrijanci su ponovo poveli u 66. minutu zahvaljujući preciznom šutu Kristofa Baumgartnera nakon dodavanja Aleksandera Prasa.

Pitanje pobjednika riješeno je u 78. minutu kada je Marko Arnautović realizovao penal, dosuđen zbog prekršaja golmana Ščesnog nad Marselom Sabicerom.

Austrija sada ima tri boda iz dva meča i nalazi se u dobroj poziciji za plasman u osminu finala, dok je Poljska, bez bodova, praktično ostala bez šansi za dalji plasman. U poslednjem kolu, 25. juna, Holandija će igrati protiv Austrije, a Francuska protiv Poljske.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku